Διδυμότειχο: Το 3ο Δημοτικό σχολείο και… αποθήκες εξέτασε ο υφυπουργός Α.Συρίγο για τις Σχολές Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής

Διδυμότειχο: Το 3ο Δημοτικό σχολείο και… αποθήκες εξέτασε ο υφυπουργός Α.Συρίγο για τις Σχολές Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής

-Το Τμήμα Ψυχολογίας θα μπει αργότερα στο Μηχανογραφικό και θα λειτουργήσει μόνο για φέτος στο 3ο Δημοτικό, μαζί με αυτό τη Νοσηλευτικής

Το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, αλλά και οι γνωστές αποθήκες της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού, είναι οι χώροι που εξέτασε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη για τις Σχολές Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας.

Ο αρμόδιος για τα ΑΕΙ υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τους βουλευτές Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Τάσο Δημοσχάκη αλλά και τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κ.Περικλή Μήτκα, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολούνται με κτιριακά ζητήματα, επισκέφθηκε τους χώρους οι οποίοι προτάθηκαν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Χατζηγιάννογλου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι τελικά το Τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσει από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, το οποίο για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ θα στεγαστεί, μαζί με το Τμήμα Νοσηλευτικής στο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου. Κάτι για το οποίο ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς, αλλά όπως είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, οι μαθητές του συγκεκριμένου Δημοτικού σχολείου θα μεταφερθούν στο κτίριο που τώρα λειτουργεί η Νοσηλευτική Σχολή και βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα.

Στις αποθήκες κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό 

οι εγκαταστάσεις για τις Σχολές από το 2022

Ο κ.Συρίγος επισκέφθηκε, μαζί με όσους προαναφέραμε, τις τρεις αποθήκες της πρώην ΕΑΣ ποιυ βρίσκονται κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό, στο δρόμο προς το Ισαάκιο και ανήλουν στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτές θα αγοραστούν από τον δήμο Διδυμοτείχου όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο κ.Χατζηγιάννογλου και εκεί θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις για να στεγαστούν τα Τμήματα τόσο της Ψυχολογίας όσο και της Νοσηλευτικής, αν τελικά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, γιατί φέτος παραμένει στο Διδυμότειχο ως Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραμείνει και δεν… μετακομίσει στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα για την δημιουργία των εγκαταστάσεων στις 3 αποθήκες που βρίσκονται απέναντι από τον Σιδηροδρομικό σταθμό, ο πιο… φανατικός υποστηρικτής είναι ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, που χθες μαθαίνουμε ότι ανέλαβε να… ξεναγήσει τον υφυπουργό Παιδείας και να του τονίσει πόσα… πλεονεκτήματα έχει το συγκεκριμένο σημείο.

Ο κ.Συρίγος επισκέφθηκε ακόμα και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στην περιοχή μετά την έδρα της 16ης Μεραρχίας Πεζικού και την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και προτάθηκαν από την δημοτική αρχή, με την πολύ έντονη στήριξη της συγκεκριμένης ιδέας από τον κ.Δημοσχάκη, για να δημιουργηθούν εκεί Φοιτητικές Εστίες.