Καλακίκος σε Συρίγο: “Δικαιούται και το Σουφλί Πανεπιστημιακές Σχολές. Γιατί εξαιρείται τόσα χρόνια”;

Καλακίκος σε Συρίγο: “Δικαιούται και το Σουφλί Πανεπιστημιακές Σχολές. Γιατί εξαιρείται τόσα χρόνια”;

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο, παραμονές της επίσκεψης του στο νομό Έβρου, αυτός δεσμεύθηκε και τελικά επισκέφθηκε χθες την πόλη και είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο.

Το παρόν έδωσε μάλιστα και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Περικλής Μήτκας, που συνόδευε τον αρμόδια για τα ΑΕΚ υφυπουργό Παιδείας. Ο Δήμαρχος Σουφλίου με τους συνεργάτες του, έθεσαν το διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νομού Έβρου και την αναγκαιότητα στήριξης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, ο οποίος έως σήμερα εξαιρείται διαχρονικά απ’ όλους τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της παιδείας και τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων.

Χαρακτηριστική αναφορά έγινε στη στήριξη που πρέπει να δείξει η πολιτεία έμπρακτα με την ενίσχυση του τομέα της παιδείας, σε μια περιοχή που όλα αυτά τα χρόνια υφίσταται λογικές «λουκέτων».

Η Δημοτική Αρχή ζήτησε την ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της ανάπτυξής του και στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, καθώς η περιοχή έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κτιριακά, αλλά και με άμεση εφαρμογή στο πεδίο.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η χρησιμότητα δημιουργίας Επαγγελματικών Σχολών διετούς φοίτησης Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας.