Διδυμότειχο: Αντιδράσεις από γονείς, διαφωνία δημοτικών συμβούλων για στέγαση Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής στο 3ο Δημοτικό

Διδυμότειχο: Αντιδράσεις από γονείς, διαφωνία δημοτικών συμβούλων για στέγαση Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής στο 3ο Δημοτικό

Αλαλούμ επικρατεί στο Διδυμότειχο στο θέμα της προτεινόμενης λύσης από την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, για χρησιμοποίηση φέτος του 3ου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να στεγαστούν εκεί τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ψυχολογίας κα Νοσηλευτικής.

Πρώτοι που αντιδρούν είναι οι γονείς των μικρών μαθητών του 3ου Δημοτικού, αφού τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά θα… χωριστούν στα δύο και άλλα θα αναγκαστούν να… μετακομίσουν στο 4ο Δημοτικό και τα υπόλοιπα θα κάνουν μάθημα στο κτίριο (παλιό σχολείο) που τώρα φιλοξενεί τους φοιτητές της Νοσηλευτικής και είναι δίπλα στο δημαρχείο και την αστυνομία.
Μάλιστα χθες το πρωί ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου στο γραφείο του, εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις για την λύση που βρήκαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του και την πρότειναν στον υφυπουργό Παιδείας που βρέθηκε στην πόλη την Τρίτη και επεσήμαναν πως υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν κάποια στιγμή, όταν ο κ.Χατζηγιάννογλου άρχισε να λέει πως… κάθεται σε καρέκλα που καίει και δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι αυτό.
Μπάχαλο με την συνάντηση δημάρχου
και επικεφαλής των παρατάξεων
Χθες βράδυ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου θέλησε να συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την στέγαση δηλαδή των δύο Σχολών Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Έστειλε λοιπόν τελευταία στιγμή τηλεφωνικό μήνυμα για να συναντηθούν μόνο οι επικεφαλής, προκειμένου να συζητήσουν τι γραμμή θα ακολουθηθεί απέναντι στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και ποιες απαντήσεις θα δοθούν. Αυτό έγινε στις 7 το απόγευμα, ώστε μια ώρα αργότερα, στις 8, να βρεθούν και να συζητήσουν την υπόθεση.
Αποτέλεσμα ήταν να παρευρεθούν μόνο ο Παρασκευάς Πατσουριδης και ο Θόδωρος Σκίνδρης, αφού ο μεν Χρήστος Τοκαμάνης δεν προσήλθε και στον Κώστα Δημητρίου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε σταλεί καν το μήνυμα. Αλλά και η συνύπαρξη των… άσπονδων φίλων Πατσουρίδη και Σκίνδρη είχε ως αποτέλεσμα η συζήτηση να μην αρχίσει καν. Ο κ.Σκινδρης δεν δέχτηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ.Πατσουριδη και το ξεκαθάρισε στον δήμαρχο σε έντονο κιόλας ύφος, επικαλούμενος ότι το ίδιο είχε πράξει πρώτος ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, κατά το επίσημο γεύμα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν αρνήθηκε να καθίσει με τους υπόλοιπους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων όπως όριζε το Πρωτόκολλο.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Θόδωρος Σκίνδρης συμμερίζεται τις διαφωνίες των γονέων και είναι αρνητικός στο να μεταφερθούν από το 3 Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές σε δυο μέρη, ώστε να στεγαστούν εκεί προσωρινά οι Σχολές Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής, ενώ αντίθετος φέρεται να είναι επίσης και ο Χρήστος Τοκαμάνης.

2 Σχόλια

  1. Υπερσυγκέντρωση ανόητων και ανεύθυνων και αναποτελεσματικών πολιτικών . Αυτούς
    ψηφίζουμε .
    Υπάρχει πρόθεση να έρθει μία σχολή υψηλού κύρους στην πόλη και αντί όλοι μαζί να το υποστηρίξουν κάνουν σαν παιδάκια.

  2. Βρήκαν κτίρια για αδέσποτα, βρικαν κτίριο για συνέργεια δευαδ, βρήκαν κτίριο για αποθήκες φορτηγα, βρήκαν κτίριο για ΤΕΙ, βρήκαν κτίριο για παιδιά δημοτικου, βρήκαν κτίριο πινακοθήκης για τσίπουρα στα κρυφά στο κάστρο οι μικρή δημαρχειακη παρέα… Βρήκαν όμως πως θα βγουν από το Δημαρχειακο κτίριο το 2023?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*