Τρίτωσε τα χρυσά μετάλλια χθες ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Τρίτωσε τα χρυσά μετάλλια χθες ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Τρίτωσε τα χρυσά μετάλλια ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διοργανώνεται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο από τις Φέρες, ήταν σε ένα ακόμη αγώνισμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης πριν από τους Αγώνες του Τόκιο, υπέροχος.
Ο Μιχαλεντζάκης μετά τα 100μ. πεταλούδα και τα 100μ. ελεύθερο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S8. Ο Εβρίτης αθλητής δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του στον προκριματικό (26.89) αλλά και στον τελικό. Με εντυπωσιακή εκκίνηση, έφτασε πρώτος στον τερματισμό με επίδοση 26.84, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικολάεφ (27.06) και στην τρίτη τον Ουκρανό Ντουμπρόφ (27.45).
Ο Παναγιώτης Χριστάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S6. Με τα μετάλλια, της 5ης ημέρας η χώρα μας έφτασε τα εννέα έως τώρα στη διοργάνωση, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά και τα τρία από αυτά τα έφερε στην χώρα μας ο Μιχαλεντζάκης.
Πάλι 4ος ο Καρυπίδης
Αντίθετα με τον Μιχαλεντζάκη, ο άλλος αθλητής από τον Έβρο, ο Δημήτρης Κστρυπίδης, δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο ούτε στα 50μ. ύπτιο S1, αφού κατετάγη 4ος με 1:28.22. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Κομοτηναίος Άλεξ Ταξιλδάρης (1:58.35).