Άνοιξε και πάλι από το πρωί η Νυμφαία για τουρίστες από Βουλγαρία – Πως λειτουργεί

Άνοιξε και πάλι από το πρωί η Νυμφαία για τουρίστες από Βουλγαρία – Πως λειτουργεί

Μόνο μια εβδομάδα κράτησε τελικά το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης, που έγινε το περασμένο Σάββατο με ΦΕΚ 9 υπουργών της Κυβέρνησης.

Από σήμερα στις 7 το πρωί η Νυμφαία… σήκωσε και πάλι μπάρες για τους τουρίστες και λειτουργεί κανονικά, όπως άλλωστε γινόταν πιλοτικά από τις 19 Απριλίου.

Ο διαβατηριακός έλεγχός των επισκεπτών διενεργείται κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος από τους αστυνομικούς του Σταθμού.

Εν συνεχεία υποβάλλονται σε Covid Rapid Test από συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σημείο που ελέγχου που διαμορφώθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Οι εισερχόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων· ενώ υποχρεούνται να έχουν υποβάλλει και δήλωση PLF.

Αρχικά, και δεδομένου οτι οι ροές δεν είναι ακόμη αυξημένες, σε Rapid Test υποβάλλονται όλοι οι εισερχόμενοι. Ωστόσο, όταν οι ροές αυξηθούν, τα Rapid Test θα γίνονται δειγματοληπτικά, με έμφαση σε όσους με βάση τη δήλωση PLF θα προέρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες ή και περιοχές χωρών.

Η διέλευση των τουριστών θα διεξάγεται από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

Από Ελλάδα προς Βουλγαρία

Όσον αφορά τη διέλευση από Ελλάδα προς Βουλγαρία, οι μετακινούμενοι θα πρέπει να να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση Rapid Test 24 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων. Με τα ίδια μπορούν και να επιστρέψουν.

Πηγή: inkomotini.news

Επόμενο Άρθρο
-Αφορά έκταση 5.001.142,58 στρεμμάτων και το ποσό ανέρχεται μέχρι τα  2.250.514,15 € Προγραμματική…

Pin It on Pinterest