Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Ζαμπούκη για το λιμάνι, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Ζαμπούκη για το λιμάνι, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ριχάρδο Λαμπίρη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την ακίνητη περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και το θέμα του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη δυτική χερσαία ζώνη Λιμένα Αλεξανδρούπολης και η δυνατότητα αξιοποίησής του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Αυτά αναφέρει το δελτίο Τύπου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Λαμπίρης είπε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης ότι τα θέματα που έθεσε τόσο για την δυτική χερσαία ζώνη όσο και για το πάρκινγκ που υπάρχει εκεί, θα πρέπει να τα συζητήσει με το νέο επενδυτή που θα ανακηρυχθεί από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη κα το ΤΑΙΠΕΔ αυτή την στιγμή δεν μπορεί να λάβει καμιά δεσμευτική απόφαση, γιατί θα αλλάξουν τα δεδομένα του συγκεκριμένου εν εξελίξει διαγωνισμού. Κάτι αυτονόητο βέβαια για την απλή λογική, αλλά αυτά προφανώς είναι… ψιλά γράμματα για τον Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιάννη Μπόγδη, που ως γνωστόν τον εμπιστεύεται με… κλειστά μάτια και τον έχει “ρίξει” σε ουκ ολίγες γκάφες παρόμοιων συναντήσεων και ενεργειών.

Κι επίσης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο στενός συνεργάτης του κ.Μπόγδης, προσκαλώντας τον Ριχάρδο Λαμπίρη να επισκεφθεί την περιοχή, μάλλον δεν γνώριζαν ότι σε λίγες ημέρες νέο “αφεντικό” του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι ο Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος προέρχεται από την Credit Suisse όπου εργαζόταν από το 2015 ως υπεύθυνος της μονάδας UHNWI για Ελλάδα και Κύπρο και με τον μέχρι πρότινος σχεδιασμό προοριζόταν για Πρόεδρος του Ταμείου με CEO τον Λαμπίρη. Θα είναι όμως πλέον ο “ισχυρός άνδρας”, οπότε αυτός θα παίρνει και όλες τις σημαντικές αποφάσεις.