Ορμένιο: Ουρές Ι.Χ., φορτηγών και μεγάλη καθυστέρηση για τους επισκέπτες απ’ την Βουλγαρία

Ορμένιο: Ουρές Ι.Χ., φορτηγών και μεγάλη καθυστέρηση για τους επισκέπτες απ’ την Βουλγαρία

Ο μεθοριακός σταθμός του Ορμενίου “άνοιξε” από τι; 14 Μαίου για όλο τον κόσμο και μπορούν πλέον οι επισκέπτες από την Βουλγαρία (και από πολλές άλλες βαλκανικές χώρες και όχι μόνο) να μπαίνουν στην Ελλάδα, αλλά η κίνηση είναι ήδη πολύ μεγάλη και δημιουργούνται ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες του Evros-news.gr από χθες 21 Μαίου και δείχνουν την ουρά 50 μέτρων που είχε δημιουργηθεί από Ι.Χ και φορτηγά, αφού οι καθυστερήσεις μπορεί να έφταναν και τις 3 ώρες αναμονής για να εισέλθει κάποιος στο ελληνικό έδαφος. Αιτία φυσικά ήταν οι υγειονομικοί έλεγχοι που έχουν θεσπιστεί και ισχύουν για όσους μπαίνουν στην Ελλάδα, είτε προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από άλλες που έχουν καθοριστεί μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Φυσικά οι εισερχόμενοι υποβάλλονται και σε τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ και όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί καθυστερήσεις. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν στην ίδια γραμμή εισόδου και εξόδου τόσο τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των επισκεπτών που έρχονται κυρίως για τουρισμό, μαζί με τα μεγάλα φορτηγά μεταφοράς προϊόντων. Αυτό φυσικά μεγαλώνει τις ουρές των οχημάτων, γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη και αναμένεται να εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες, να δημιουργηθούν ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ εισόδου από την Βουλγαρία. Χωριστά δηλαδή Ι.Χ και φορτηγά, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*