Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο λιμάνι του Στρατηγού Cavoli, Διοικητή των Αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη στο λιμάνι του Στρατηγού Cavoli, Διοικητή των Αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε χθες ο Στρατηγός Christopher Cavoli, Διοικητής των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική.

Ο Στρατηγός Cavoli βρέθηκε φυσικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν κυρίως την ελληνοαμερικανική συνεργασία και την υποστήριξη της μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια αλλά και όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια του έγινε  ξενάγηση στο νέο τερματικό και ακολούθησε συζήτηση με τον κ.Χατζημιχαήλ για όσα έχουν επιτευχθεί από το 2019 έως σήμερα στη συνεργασία των δύο πλευρών, το πλάνο των επόμενων χρόνων καθώς και τη νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Σήμερα στην ελληνοαμερικανική άσκηση “Κένταυρος”

στο Πετροχώρι Ξάνθης με Πάιατ, Στεφανή

Ο Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική βρίσκεται σήμερα στην Ξάνθη και παρακολουθεί την μεγάλη ελληνοαμερικανική άσκηση “Κένταυρος” που πραγματοποιείται στο Πετροχώρι, παρέα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.