Μαυρίδης: Του δόθηκε έτοιμη δικαστική προσφυγή για το ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά ποτέ δεν την κατέθεσε

Μαυρίδης: Του δόθηκε έτοιμη δικαστική προσφυγή για το ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά ποτέ δεν την κατέθεσε

Έτοιμη αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μίσθωση των αγροτεμαχίων 33,7 στρεμμάτων όπου προχωράει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στάλθηκε στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αλλά αυτός ΠΟΤΕ δεν την κατέθεσε.

Ούτε καν για την… τιμή των όπλων, έστω… για τα μάτια του κόσμου, δεν προσέφυγε δικαστικά ο κ.Μαυρίδης, ο οποίος στα λόγια παριστάνει τον “μαχητή” και ότι αγωνίζεται για να μην επιτραπεί καμιά επέκταση ή αύξησης χωρητικότητας των δύο δομών που βρίσκονται στο Φυλάκιο. Κατάφερε, αφού έλεγξε πλήρως τόσο την Επιτροπή Αγώνα των θεσμικών, η οποία και διαλύθηκε κάποια στιγμή, αλλά και την κίνηση των 29 Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, να… ατονίσουν εντελώς οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Απέφυγε να καταθέσει την προσφυγή που συνέταξε ο γνωστός νομικός και Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης. Όλα αυτά τα επισημαίνει με ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου αναφέρει:

Η προσφυγή για την ακύρωση μίσθωσης των αγροτεμαχίων στο ΚΥΤ Φυλακίου και ο ευρισκόμενος «εν υπνώσει» Δήμαρχος Ορεστιάδας

Στις 27 Μαρτίου 2021 εστάλη από τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΑΚΥΤ Έβρου, Πάρη Παπαδάκη, έτοιμη αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Υπουργείου Ασύλου και Μετανάστευσης για τη μίσθωση των αγροτεμαχίων που αφορούσε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας την απέκρυψε τηρώντας σιγή ιχθύος. Διατυμπανίζει ότι κάνει αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Αν ήθελε όμως να κάνει αγώνα στην πράξη, έπρεπε να πάρει την έτοιμη προσφυγή και να την καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Ήταν μία από τις τελευταίες ελπίδες μας όσον αφορά τη νομική διάσταση του θέματος. Στο παρελθόν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είχε δηλώσει ότι «θα διερευνήσουμε νομικά το θέμα». Έμεινε όμως μέσα στην απραξία του και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ευκαιρία για προσβολή της απόφασης του Υπουργείου, γιατί η ημερομηνία προσφυγής ήταν η 18η Μαΐου 2021. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είναι «καλός» στα λόγια και στο «μπλα – μπλα», αλλά υστερεί δραματικά στις πράξεις. Μήπως όμως δεν είναι έτσι;

Αγαπητοί φίλοι,

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας αποτελεί μέρος του προβλήματός μας και προσπαθεί εντέχνως με πολλούς τρόπους (αποφυγή συνεδριάσεων για ό,τι αφορά το ΚΥΤ, αποφυγή να ακούσει τις απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ., συνεδριάσεις για θέματα ήσσονος σημασίας του Δήμου, καλλιέργεια εφησυχασμού των πολιτών με την αποσιώπηση του ΚΥΤ από την επικαιρότητα κ.ά.) να παγώσει το θέμα του ΚΥΤ και του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Με την απραξία του δίνει λαβή να υποπτευθεί ο κάθε πολίτης ότι είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αλλά ένας Θεός και ο κ. Μηταράκης ξέρουν πώς.

Ορεστιάδα 23 Μαΐου 2021

Από την ΕΑΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Η δικαστική προσφυγή ζητάει να μην

προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Η έτοιμη δικαστική προσφυγή που στάλθηκε από τον Μάρτιο στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη αλλά αυτός δεν την αξιοποίησε, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με την απόφαση του Υπουργού μετανάστευσης & ασύλου και ενώ του έχουν κοινοποιηθεί όλα τα ανωτέρω ψηφίσματα διαμαρτυρίας, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της τοπικής  λαϊκής κυριαρχίας.

Δεν έγινε καμία διαβούλευση για το επίδικο θέμα με την τοπική κοινωνία Δήμος, βουλευτές κλπ πριν την ανάρτηση της από 29/12/2020 πρόσκλησης για την υλοποίηση του έργου, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Μάλιστα από την σθεναρή αντίδραση του λαού του Έβρου αναγκάστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη στις 1/3/2021 να δηλώσει δημόσια στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών ότι τελικά δεν θα γίνει καμία αύξηση και αναβάθμιση  χωρητικότητας  στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, και ενώ εφησυχάσαμε αίφνης αναρτώνται οι προσβαλλόμενες πράξεις που αναφέρουν επέκταση του ΚΥΤ όπως ακριβώς  αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Επειδή σύμφωνα με την υπ’αριθ. 8/2019 άρθρο 4 της ολομέλειας του ΣΤΕ, στο Δ` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάγονται τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που αφορούν διαφορές οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα των άλλων Τμημάτων, όπως είναι ιδίως οι σχετικές με: Γ) τους πρόσφυγες και λοιπούς αλλοδαπούς.

Επειδή τα μισθωτήρια έχουν μεν καταρτιστεί, αλλά λόγω όλων των ανωτέρω λόγων ειδικά στην περίπτωση II. της παρούσας υπάρχει ιδιαίτερο έννομο συμφέρον που δικαιολογεί την ακύρωση των προσβαλλόμενων πράξεων.

Επειδή νομίμως, αρμοδίως και εμπροθέσμως υποβάλλεται η παρούσα αίτηση ακύρωσης κατά των προσβαλλόμενων πράξεων.

Επειδή η αίτηση ακύρωσης μας είναι νόμιμη,  βάσιμη και αληθής και ασκείται παραδεκτά.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας, σας προσκομίζουμε:

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΖΗΤΑΜΕ

Να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες πράξεις και κάθε άλλη πράξη ή παράλειψη συναφούς προς τις κατά τα ανωτέρω προσβαλλόμενες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ