Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε, λόγω 3ου Δημοτικού, απ’ την παράταξη του δημάρχου Ρ.Χατζηγιάννογλου, η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Δελημπαλτά

Διδυμότειχο: Παραιτήθηκε, λόγω 3ου Δημοτικού, απ’ την παράταξη του δημάρχου Ρ.Χατζηγιάννογλου, η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Δελημπαλτά

Οι αντιδράσεις για την απόφαση του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και την επιμονή του να χρησιμοποιηθεί το 3ο Δημοτικό σχολείο ως κτίριο στέγασης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής, έφεραν και παραίτηση δημοτικής συμβούλου στην παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε η Δελημπαλτά Βασιλική που είχε εκλεγεί με τον κ.Χατζηγιάννογλου το καλοκαίρι του 2019, διαφωνώντας με την συγκεκριμένη επιλογή του 3ου Δημοτικού σχολείου, αλλά και την εν γένει χειρισμό του θέματος. Η κ.Δελημπαλτά, η οποία είναι μάλιστα εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης, υπέβαλλε την παραίτηση που πάντως δεν ανακοινώθηκε επίσημα ακόμα, ενώ απείχε από το χθεσινοβραδινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διήρκησε πάνω από 4 ώρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Την σύγκλιση του είχε ζητήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, ο οποίος πρότεινε άλλα κτίρια για την στέγαση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, αλλά αυτά δεν έγιναν αποδεκτά από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου και την παράταξη του, που επιμένει στο 3ο Δημοτικό και την μεταφορά των μικρών μαθητών στο πρώην 2ο Δημοτικό που είναι τώρα έδρα της Νοσηλευτικής και στο 4ο Δημοτικό.

 Στη θέση της ο Παπακωνσταντίνου

Η παραίτηση της κ.Δελημπαλτά είναι η δεύτερη αρνητική εξέλιξη για την παράταξη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, αφού είχε προηγηθεί αμέσως μετά τις εκλογές η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρσάκη. Την θέση της θα πάρει ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Παπακωνσταντίνοιυ, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αποστασιοποιηθεί από την παράταξη που ήταν υποψήφιος. Μάλιστα οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου δεν ήταν καθόλου καλές, αλλά όπως φάνηκε στην διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών της πόλης, φαίνεται ότι τα… ξαναβρήκαν, μια και οι αναφορές του ενός για τον άλλον ήταν… μελιστάλαχτες.

Η ουσία βέβαια είναι να βρεθεί η καλύτερη και πιο ρεαλιστική λύση για να λειτουργήσει από φέτος η Σχολή Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διδυμότειχο, το οποίο αυτόματα θα καταστεί η 5η έδρα του ΔΠΘ. Θα είναι έτσι η μοναδική πόλη της περιφέρειας σε όλη την Ελλάδα, που θα έχει Τμήματα δύο Πανεπιστημίων. Την Ψυχολογία από το ΔΠΘ και τη Νοσηλευτική ως Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άσχετα αν το υπουργείο Παιδείας δεν ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί του χρόνου με αυτήν και αν θα παραμείνει στο Διδυμότειχο ή θα… μετακινηθεί στην Αλεξανδρούπολη.