«Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα Έμπνευσης»: Ένα μυθιστόρημα του Γιάννη Παπαγεωργίου για τη Νίκη της Σαμοθράκης 

«Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα Έμπνευσης»: Ένα μυθιστόρημα του Γιάννη Παπαγεωργίου για τη Νίκη της Σαμοθράκης 

Στη μακρινή Ελλάδα του 2196, οι αρχαίοι τόποι ξαναχτίζονται, τα αγάλματα ξανασμιλεύονται και οι Ναοί ξανακατοικούνται από τις αναγεννημένες θείες μορφές. Από ένα τέτοιο σκηνικό δε μπορεί να λείπει η Νίκη της Σαμοθράκης, η πιο αδάμαστη και απαράμιλλη μορφή της αρχαιότητας.

Στο βιβλίο του Γιάννη Παπαγεωργίου «Μορφή Αδάμαστη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος, στη μακρινή Ελλάδα του 22ου αιώνα αρκετά χρόνια μακριά από σήμερα, ένας καλλιτέχνης, ο Τίμος, προσπαθεί να ανακατασκευάσει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αναζητώντας μοντέλα που να φέρουν την αδάμαστη μορφή της αυθεντικής. Ένα βράδυ συναντά την Τάνια. Στο σώμα της θα βρει όλες τις ασύλληπτες αναλογίες της αρχαίας Θεάς, ένα κατακλυσμιαίο έρωτα και ένα μοναδικό μυστικό που μπορεί να φέρει ρήξη σε πολλές πάγιες αντιλήψεις, για τον άνθρωπο, τη σκέψη και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ φανταστικού και πραγματικού. Όμως η διαφορετικότητα της Τάνιας είναι ορατή από την αδιάκριτη ματιά των ισχυρών της εποχής που την κυνηγούν με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το μυστικό της και να καρπωθούν τις δυνάμεις του. Ο Τίμος θέλει την Τάνια σαν γυναίκα, χωρίς να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε την κάνει μοναδική. Ζει μαζί της την περιπέτεια και μια τιτάνια σύγκρουση με το σκληρό τεχνολογικό κατεστημένο της εποχής τους. Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται επιλέγει ένα βίαιο τρόπο να σώσει την Τάνια από τους εχθρούς της λυτρώνοντάς την από τη μοναδικότητά της που με μανία ζητούν.

Η Μορφή Αδάμαστη είναι μια ιστορία που κυλά γρήγορα, γεμάτη εναλλαγές, εικόνες γεμάτες έρωτα, δύναμη και ρομαντισμό. Μας μεταφέρει σε ένα κόσμο πολύ αλλαγμένο από το σημερινό που καλείται να φιλοξενήσει μια Θεά όπως τη Νίκη της Σαμοθράκης, μια σιλουέτα γεμάτη δύναμη, μυστικά και πάθος για τη ζωή και τον έρωτα. Μοναδική στιγμή η αποκάλυψη του μυστικού της μπροστά στον καλλιτέχνη και η στιγμή που το αναγεννημένο σώμα της ξανασμιλέυεται στην πέτρα με σύγχρονα εργαλεία ολοκληρωμένο με χέρια και πρόσωπο ώστε να ξανασταθεί στο Ναό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Μια πράξη ελπίδας για το σήμερα που η μεγάλη μορφή της Νίκης μας είναι μακριά μας μα πάντα στην καρδιά μας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποψήφιος διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Το μυθιστόρημα του Μορφή Αδάμαστη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Facebook:Μορφή Αδάμαστη_Γιάννης Παπαγεωργίου
Instagram:morfi_adamasti

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*