Μαυρίδης: Αυτοψία στα έργα Ν.Βύσσας ( 15 εκατ. ευρώ), που χρηματοδότησε η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω ΕΣΠΑ

Αυτοψία στα δύο πολύ σημαντικά και μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στη Νέα Βύσσα (δίκτυο ακαθάρτων και μονάδας Βιολογικού καθαρισμού) και χρηματοδοτούνται με πάνω από 15 εκατ. ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Μάλιστα ενημερώθηκε από τους αναδόχους των δύο συγκεκριμένων έργων ότι όλα προχωρούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ο κ.Μαυρίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση τους μέχρι τώρα, αφού δημιουργούνται προβλήματα από την κατασκευή των έργων. Επίσης, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, ζήτησε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των δρόμων ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των κατοίκων και των οχημάτων, μια και υπήρξαν αρκετά παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σημεία του χωριού.
Να θυμίσουμε ότι στη Νέα Βύσσα πραγματοποιούνται δυο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα
 εγκρίθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και ήδη υλοποιούνται στη Νέα Βύσσα του δήμου Ορεστιάδας, τα εξής έργα: 
1) Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, για τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Υ.Α.Ο.). Το κόστος του έργου είναι 12,63 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 10,19εκατ.ευρώ). Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜΘ, μέσω του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
2) Το έργο με τίτλο “Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας” με αναθέτουσα αρχή τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας. Το κόστος του έργου δημοπρατήθηκε 2,72 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020