Τυχερό: Σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες του ίντερνετ – Σε εποχές 5G, έχουν… 1G

Τυχερό: Σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες του ίντερνετ – Σε εποχές 5G, έχουν… 1G

Σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες του ίντερνετ υπάρχει στο Τυχερό του δήμου Σουφλίου και οι διαμαρτυρίες από τους κατοίκους είναι έντονες.

Σε εποχές που όχι απλά συζητάμε, αλλά ήρθε ήδη σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας το 5G και βλέπουμε να διαφημίζεται στην τηλεόραση με πανάκριβα σποτάκια, στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού βρίσκονται ακόμα στο… 1G. Εντάξει, μπορεί να το αναφέρουμε κάπως υπερβολικά, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σοβαρό και μπορεί σύμφωνα με πληροφορίες να λυθεί, με μια απλή αναβάθμιση από τον ΟΤΕ του ΚΑΦΑΟ που υπάρχει και καλύπτει την περιοχή όπου βρίσκονται το Γυμνάσιο και Λύκειο Τυχερού, οι εργατικές κατοικίες και άλλα. Το κόστος δηλαδή δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, απλά βούληση και απόφαση χρειάζεται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ.

Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης που είναι από το Τυχερό, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Γιώργος Δουκαλέτσης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άγγελος Ζαπάρτας, είναι γνώστες του προβλήματος και το μετέφεραν στον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο. Αυτός επικοινώνησε όχι μόνο με τα στελέχη του ΟΤΕ σε τοπικό επίπεδο, στην Αλεξανδρούπολη συγκεκριμένα, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα και ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα με τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Όχι μόνο στο Τυχερό, αλλά και σε πολλά ακόμα σημεία του δήμου Σουφλίου, ακόμα και μέσα στην πόλη, όπου δυστυχώς οι ταχύτητες του ίντερνετ είναι απαράδεκτες για την εποχή της τεχνολογικής “έκρηξης” που υπάρχει και απολαμβάνουν άλλες περιοχές της χώρας.

Ειρωνεία: Το Λύκειο Τυχερού είχε βραβευτεί σε

Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για το… διαδίκτυο

Το φοβερό στην όλη περίπτωση είναι ότι στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τυχερού για παράδειγμα που επηρεάζεται σοβαρά από το πρόβλημα και το ίντερνετ… σέρνεται, οι μαθητές του Λυκείου αναδείχθηκαν ΠΡΩΤΟΙ και ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ το 2018 στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμού #SaferInternet4EU. Δημιούργησαν μια εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Οι ίδιοι όμως για να… σερφάρουν σε αυτό αντιμετωπίζουν πρόβλημα, επειδή οι ταχύτητες στο χωριό τους δεν είναι αυτές που πρέπει. Επίσης τα δυο αυτά σχολεία, έχουν πιστοποιηθεί από το 2016 με ασημένια ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο(EUN).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΜΠΡΑΒΟ παιδιά: Πρώτο το Λύκειο Τυχερού στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό #SaferInteret4EU

Όλα αυτά όμως… ακυρώνονται από την αδιαφορία κάποιων τοπικών στελεχών του ΟΤΕ και φυσικά αυτών που είναι αρμόδια σε κεντρικό επίπεδο, να γίνει μια απλή τεχνική αναβάθμιση για τις ταχύτητες του διαδικτύου στο ΚΑΦΑΟ που υπάρχει και καλύπτει τις συγκεκριμένες περιοχές του Τυχερού.