ΕΠΟΠ: Ανακοινώθηκε πότε θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα της προκήρυξης προσλήψεων

ΕΠΟΠ: Ανακοινώθηκε πότε θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα της προκήρυξης προσλήψεων

Από την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα αναφορικά με την προκήρυξη των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Το θέμα αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η  διαδικασία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων στην προκήρυξη των ΕΠΟΠ, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αναμένουν να μάθουν κατά πόσο επιλέχθηκαν στους σχετικούς πίνακες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Από την 1η Ιουνίου και μετά θα αναρτηθούν οι πίνακες καταλλήλων και ακαταλλήλων υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών,  στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης τους  στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Κοινό Νομικό Σώμα λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού των υποψηφίων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επισημαίνεται η υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνονται  με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις κάθε κλάδου, στον οποίο έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, για την πορεία της αίτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΦΕΚ για την προκήρυξη των ΕΠΟΠ,  με έναρξη ισχύος την ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2020, αποφασίζεται α) ότι θα προσληφθούν 1.600 ΕΠ.ΟΠ, οι οποίοι θα κατανεμηθούν ως εξής:

  • 1.000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς
  • 280 ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία
  • 20 ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα
  • 300 ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό