Κλείνουν τέλη Ιουνίου σε Διδυμότειχο, Φέρες, τα υποκαταστήματα της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου

Κλείνουν τέλη Ιουνίου σε Διδυμότειχο, Φέρες, τα υποκαταστήματα της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κλεισίματος αναμένεται να ολοκληρωθεί δυστυχώς στα τέλη Ιουνίου, για τα δυο υποκαταστήματα στο Διδυμότειχο και τις Φέρες της πάλαι ποτέ Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, που εδώ πλέον την έχει απορροφήσει πλήρως η Τράπεζα Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι υπάλληλοι που είχαν απομείνει στα δύο υποκαταστήματα και ήταν από 2 σε Διδυμότειχο και Φέρες, ενημερώθηκαν να αρχίσουν σιγά-σιγά τις απαραίτητες διαδικασίες για το κλείσιμο, ώστε όλα να έχουν ρυθμιστεί τέλη Ιουνίου. Αν και δεν έχουμε καταφέρει να πληροφορηθούμε τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς, το επικρατέστερο είναι ότι οι δυο υπάλληλοι του Διδυμοτείχου θα μετατεθούν στο υποκατάστημα της Ορεστιάδας και οι δύο από τις Φέρες στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα η διοίκηση της Τράπεζας ζήτησε από τα στελέχη και τους υπαλλήλους να κρατήσουν μυστική την συγκεκριμένη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΛΕΙΞΗ, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τους θεσμικούς φορείς.   

Το υποκατάσταση του Διδυμοτείχου, που ακόμα φέρει την επιγραφή Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, βρίσκεται στην κεντρική οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Απέναντι του ήταν το υποκατάστημα της Eurobank που έκλεισε εδώ και χρόνια και παραμένει ξενοίκιαστο το οίκημα, ενώ μετά τον Ιούνιο η ίδια απογοητευτική και… ψοχοπλακωτική εικόνα θα υπάρχει και για το υποκατάστημα της Τράπεζας Δράμας.

Στις Φέρες λόγω της ύπαρξης πολλών αγροτών, που στήριξα την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου από το ξεκίνημα της, υπήρχαν ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη, αλλά τα νέα “αφεντικά” της Τράπεζας Δράμας παρά τις διαβεβαιώσεις τους για στήριξη των υποκαταστημάτων του Έβρου και αναβάθμιση της παρουσίας και των υπηρεσιών της, στην πράξη δείχνουν ότι απαξιώνουν ακόμα περισσότερο την παρουσία της τράπεζας στον ακριτικό μας νομό.