Μαυρίδης: “Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας το 2023 – Το ανακοινώνω δημόσια”

Μαυρίδης: “Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας το 2023 – Το ανακοινώνω δημόσια”

Σε επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας τον Οκτώβριο του 2023, προέβη σήμερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Το είχε άλλωστε ήδη εκμυστηρευθεί εδώ και αρκετό καιρό σε δικούς του ανθρώπους, ενώ το ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες και στα στελέχη της παράταξης του, όπως επίσης αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, που θα συμπληρώσει το 2023 ήδη 9 χρόνια στην συγκεκριμένη θέση και θα διεκδικήσει να τα κάνει 14 συνολικά, μια και με το νέο νομοσχέδιο η θητεία των αυτοδιοικητικών επανέρχεται πλέον 5 χρόνια, συμπλήρωσε πως δεν πρόκειται όπως γίνεται αντιληπτό να είναι υποψήφιος βουλευτής ή στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Μάλιστα σε μια από τις γνωστές… κρίσεις μεγαλείου και αλαζονείας του (όσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν άλλωστε πως μετριοφροσύνη και Μαυρίδης δεν πάνε μαζί), τόνισε ότι μπορούν πλέον να ηρεμήσουν όσοι ανησυχούσαν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Είπε λοιπόν ο κ.Μαυρίδης, με αφορμή την συμπλήρωση 2 χρόνων από την επανεκλογή του ως δήμαρχος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, ο μοναδικός που το κατάφερε στο νομό Έβρου, μια και στους άλλους 4 δήμους άλλαξαν οι δήμαρχοι, ότι: “Πριν δυο μέρες το ανακοίνωσα στην δημοτική μου ομάδα, ότι αν με αξιώσει ο Θεός και έχουμε την υγεία μας, θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο Ορεστιάδας, λέω συγκεκριμένα και όχι γενικά θα είμαι υποψήφιος το 2023, θα είμαι για τον δήμο Ορεστιάδας στις 8 Οκτωβρίου του 2023 όταν και θα γίνουν οι εκλογές.

Δεν σκοπεύω να είμαι υποψήφιος ούτε στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, ούτε βουλευτικά. Μάλιστα μετά την σημερινή συνέντευξη μπορεί να ησυχάσουν κάποιοι άνθρωποι που έβλεπαν ανταγωνιστικά την πορεία μου, να κοιμηθούν λίγο πιο ήσυχα σήμερα. Ας κοιμηθούν λίγο πιο ήσυχα πλέον”.

Έκανε τους υπολογισμούς και διαπίστωσε ότι μόνο

η εκ νέου υποψηφιότητα ως δήμαρχος του έμεινε

Είναι αλήθεια ότι ο Βασίλης Μαυρίδης και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν, εξέτασε και μάλιστα πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος το διακινούσαν και το υποστήριζαν. Αλλά και για την Περιφέρεια ΑΜΘ του… άνοιξε η όρεξη από την στιγμή που εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, έστω και αν πρόκειται για έναν απλά διακοσμητικό και χωρίς καμιά ουσία ρόλο. Όμως “μέτρησε” και… ζύγισε πράγματα και καταστάσεις και κατάλαβε ότι η εκ νέου υποψηφιότητα του για δήμαρχος Ορεστιάδας, ώστε να συμπληρώσει 14 χρόνια στην συγκεκριμένη θέση, του έχει απομείνει. Από την στιγμή μάλιστα που πλέον με το νέο νόμο απαιτείται ένα 43% συν ένας ψήφος και εκλέχθηκε το 2019 από την πρώτη Κυριακή έστω και οριακά με λίγο πάνω απ’ το 50%, μπορεί να ξανακερδίσει.

Εξάλλου, αυτή την στιγμή, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, αυτή την στιγμή, δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο, αφού η μεν Μαρία Γκουγκουσκίδου που στις προηγούμενες εκλογές πήρε κοντά στο 25% είναι άγνωστο αν θα ξαναδιεκδικήσει τον δήμο, ενώ ο Σάκης Παπανδρέου και οι άλλοι που υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν φαίνεται να μπορούν να τον… απειλήσουν. Εκτός αν προκύψει καμιά καινούργια υποψηφιότητα, όχι κατ’ ανάγκη άπειρου στα αυτοδιοικητικά προσώπου, το οποίο να κάνει… γκελ στον κόσμο του δήμου Ορεστιάδας και αλλάξουν τα δεδομένα.

Όσο για την… κρίση μεγαλείου και τις δηλώσει αυταρέσκειας του κ.Μαυρίδη, ότι μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι όσοι τον έβλεπαν ανταγωνιστικά, γιατί δεν θα είναι υποψήφιος είτε βουλευτής, είτε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ο ίδιος ξέρει καλά πως ακόμα και αν το επιχειρούσε είχε λίγες πιθανότητες να τα καταφέρει. Κατ΄αρχάς, αν ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ, γνωρίζει ότι αρκετοί πολίτες θα συνέδεαν την συγκεκριμένη εξέλιξη με την εξαιρετικά… χαλαρή και υποτονική του στάση στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Άλλωστε του το καταλογίζει ήδη πολύς κόσμος, υποστηρίζοντας ότι διαχειρίστηκε με… τραγικό τρόπο επί μήνες το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλλά και στο κομματικό ακροατήριο της Ν.Δ, κυρίως στην περιοχή της Ορεστιάδας, δεν έχει μεγάλη αποδοχή. Μάλιστα ένα σημαντικό μέρος τους δεν τον ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές και το μεγάλο ποσοστό που πήρε, το οφείλει σε ψηφοφόρους του…ΠΑΣΟΚ και λόγω των υποψηφίων που είχε και προέρχονται από αυτό τον κομματικό χώρο (Παπαϊωάννου, Πάλλας, Καραγιάννης), αλλά και λόγω της… βοήθειας που του έδωσαν κυρίως στην περιοχή του Τριγώνου πρώην βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος, με πρώτη και καλύτερη την Ελένη Τσιαούση.

Όσο για την Περιφέρεια ΑΜΘ, κάποια στιγμή πίστεψε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, ίσως μαζί με τον κουμπάρο του Τάκη Τοψίδη και να γίνει Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Για Περιφερειάρχης άλλωστε μπορεί κάποιοι αργόμισθοι σύμβουλοι του που έχει προσλάβει να τον “παραμύθιαζαν” να το σκεφθεί, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνει ότι δεν έχει την προσωπικότητα να συσπειρώσει συνεργάτες από άλλους νομούς πλην του Έβρου. Επίσης βλέπει καθημερινά ότι ο αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης και κουμπάρος του κ.Τοψίδης, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να ξαναείναι υποψήφιος. Ήδη από τους 16 περιφερειακούς συμβούλους του έμειναν… 13 μια και οι τρεις ανεξαρτητοποιήθηκαν και αυτό θα έχει και συνέχεια. Ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είναι πλέον πανίσχυρος, έχει στην στήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά και του Μεγάρου Μαξίμου. Μπορεί επί ένα χρονικό διάστημα να πίστεψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας ότι ήταν εφικτό να του δημιουργήσει επικοινωνιακά πλήγματα με αφορμή το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου και να πήγε σβάρνα τα τοπικά ΜΜΕ κάνοντας του χυδαίες επιθέσεις σε πολλές περιπτώσεις, όμως γρήγορα διαπίστωσε πως είναι πολύ… λίγος να αντιπαρατεθεί μαζί του. Αφήστε που ο κ.Μέτιος τον αγνόησε επιδεικτικά και απέφυγε να του απαντήσει έστω και μια φορά, κατρακυλώντας στο επίπεδο των αγοραίων φράσεων που χρησιμοποιούσε ο Βασίλ’ς, ξεχνώντας και τον θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της ΠΕΔ.

Από το γεγονός λοιπόν ότι δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για βουλευτής ή σε περιφερειακό επίπεδο, είναι σίγουρο ότι όπως λέει και ο λαός μας… δεν έχασε η ΒΕΝΕΤΙά βελόνι. Αν ο ίδιος μπορεί να χάσει τον δήμο Ορεστιάδας το 2023, όπου πιστεύει ότι θα εκλεγεί και μάλιστα άνετα, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ως τον Οκτώβριο του 2023 που θα γίνουν οι εκλογές.