Χιλιάδες τόνοι εβρίτικο σιτάρι φορτώνονται για Ιταλία στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας το και εμπορικά

Χιλιάδες τόνοι εβρίτικο σιτάρι φορτώνονται για Ιταλία στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας το και εμπορικά

Ταυτόχρονη λειτουργία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και στον εμπορικό τομέα και όχι μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς με την μεταφορά υλικού των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, έχουμε αυτές τις ημέρες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΑ) Κώστας Χατζημιχαήλ, υπάρχουν ταυτόχρονες δραστηριότητες και στον νέο εμπορικό λιμένα. Συγκεκριμένα, γίνεται φόρτωση στην ανατολική προβλήτα 7.500 τόνων εβρίτικου σιταριού, στο εμπορικό πλοίο “NAFKRATIS” το οποίο θα το μεταφέρει στην Ιταλία, όπου βρίσκεται ο έμπορος που έχει συμφωνήσει και αγόρασε το σιτάρι του Έβρου που βρίσκεται στις αποθήκες. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η δραστηριότητα στο λιμάνι της πόλης θα συνεχιστεί, μια και υπάρχουν περίπου 40.000 τόνοι ακόμα σιτάρι, που ενδιαφέρουν αγοραστές του εξωτερικού.
Φυσικά συνεχίζονται οι αφίξεις νέων αμερικανικών ελικόπτερων από Βοσνία, υπάρχουν αφίξεις στρατιωτικών οχημάτων από την Ευρώπη  και σε λειτουργία ο σταθμός πλύσης και απολύμανσης AgWash, στον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφερε να έχει επαγγελματική εμπλοκή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, αναλαμβάνοντας ένα μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς, που θα του αποφέρει σημαντικά κέρδη.