Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για την έλλειψη Γηροκομείου στον βόρειο Έβρο

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για την έλλειψη Γηροκομείου στον βόρειο Έβρο

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε στις 24 Μαίου 2021 ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”, σχετικά με το θέμα της έλλειψης Γηροκομείου στον βόρειο Έβρο, το οποίο ανέδειξε με δημοσίευμα του το Evros-news.gr. 

Με θέμα: «Δημιουργία Δημοτικού Γηροκομείου στον Βόρειο Έβρο», ο κ.Βελόπουλος απευθύνεται προς τους:

Τσν κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τσν κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Ορεστιάδας του Έβρου, επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για την κατασκευή και την λειτουργία Δημοτικού Γηροκομείου σε Δήμους του Βορείου Έβρου (Δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου). Στους αναφερόμενους Δήμους υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, ανήμποροι να αυτοεξυπηρετηθούν και η ύπαρξη μιας δομής φιλοξενίας τους είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα στην Ορεστιάδα και στην περιοχή του Τριγώνου, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο. Οι ηλικιωμένοι, των οποίων τα παιδιά ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, ως μετανάστες, κυρίως στην Γερμανία, εξυπηρετούνται από άτομα που έχουν προσληφθεί για αυτό τον λόγο, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες από την Βουλγαρία, ενώ σιτίζονται από τις Υπηρεσίες των Δήμων ή από ιδιωτικές εταιρείες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, δια καταλλήλων πρωτοβουλιών και ενεργειών σας, να δημιουργηθεί δομή φροντίδας ηλικιωμένων στον Βόρειο Έβρο, προκειμένου να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες φροντίδας των τελευταίων στους προαναφερόμενους Δήμους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Νέα εκκλησία θέλει να κατασκευάσει ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, ενώ υπάρχει τεράστια έλλειψη Γηροκομείου!!!