Γκαρά: “Ο κ.Συρίγος μας είπε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη”

Γκαρά: “Ο κ.Συρίγος μας είπε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη”

Την αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγιος, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είπε στους βουλευτές του Έβρου κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Διδυμότειχο, ότι η Σχολή Νοσηλευτικής θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη, έκανε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Μιλώντας στον MAXIMUM 93.6 και την εκπομπή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού, η κ.Γκαρά συμπληρώνοντας και την παρόμοια ανακοίνωση που είχε εκδώσει, τόνισε ξεκάθαρα ότι:

“Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Συρίγο στην προηγούμενη επίσκεψη του στην περιοχή του Διδυμοτείχου, μας ενημέρωσε ότι είναι αδύνατη η λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και έχουν αποφασίσει την μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω και εύχομαι και έχουμε καλέσει πολλαπλώς και μέσα στη Βουλή του αρμόδιους υπουργούς, τόσο τον προηγούμενο κύριο Διγαλάκη και τον κύριο Συρίγο, να επανεξετάσου την απόφαση αυτή και να βρουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τα μέσα, προκειμένου να παραμείνει η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο και να λειτουργεί στο Διδυμότειχο.

Ωστόσο η επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τον ίδιο τον υπουργό στην προηγούμενη επίσκεψη του, είναι η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Ελπίζω και εύχομαι και να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να αλλάξει η απόφαση αυτή και να παραμείνει στο Διδυμότειχο. Ωστόσο, η ενημέρωση που είχαμε επαναλαμβάνω και πάλι, από τον υπουργό κύριο Συρίγο, ήταν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να συνεχίσει να λειτουργεί το Τμήμα στο Διδυμότειχο. Περαιτέρω ενημέρωση δεν έχουμε”.

Αλλοπρόσαλλη επίθεση στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας την για

όσα… έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε 2015-2019

Όσα είπε η κ.Γκαρά, επικαλούμενη τις εκμυστηρεύσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, προφανώς και δεν μπορεί να… τα έβγαλε από το κεφάλι της. Πάντως οι υπόλοιπες δηλώσεις και θέσεις της στην ίδια συνέντευξη, ήταν εντελώς αλλοπρόσαλλε και κυριολεκτικά… παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Γιατί κατηγόρησε την Κυβέρνηση για όσα κάνει στο Διδυμότειχο και γενικότερα στον Έβρο με τις Πανεπιστημιακές Σχολές, ξεχνώντας πως η δική της Κυβέρνηση την τετραετία 2015-2019, έκανε ή δεν έκανε αυτά για τα οποία κατηγορεί την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο και μόνο για αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο. Αποτελεί όμως ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΡΑΣΟΣ να μιλάει η Νατάσα Γκαρά και να λέει ότι:

  • “Έχουν παγώσει εδώ και 1,5 χρόνο οι προσλήψεις νέων Καθηγητών στα ΑΕΙ”. Η πραγματικότητα όμως, τουλάχιστον στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου την διαψεύδει, αφού η σημερινή Κυβέρνηση προκήρυξε 2 θέσεις ΔΕΠ, μόνιμων δηλαδή Καθηγητών, κάτι που δεν έκανε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβέρνησε, ούτε οι προηγούμενοι απ’ την ίδρυση της Νοσηλευτικής στην ακριτική πόλη. Ούτε μια πρόσληψη στα 4 χρόνια διακυβέρνησης.
  • “Βλέπουμε να παγώνει δυστυχώς η ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δεν έχουμε προχωρήσει ιδρύοντας νέα Τμήματα στην Θράκη όπως η Σύγκλητος του ΔΠΘ είχε αποφασίσει και η προηγούμενη Κυβέρνηση προγραμματίσει”. Την ίδια στιγμή όμως αναφέρεται στην εξαγγελθείσα λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας από το ΔΠΘ στο Διδυμότειχο και μάλιστα δήλωσε: “Ερχόμαστε τώρα με μια απόφαση της Κυβέρνησης, πολύ θετική απόφαση να το τονίσουμε αυτό, να ιδρυθεί νέο Τμήμα Ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο”. Τελικά τι από τα δυο ισχύει; “Πάγωσε” η ίδρυση νέων Τμημάτων ή ιδρύεται Σχολή Ψυχολογίας και είναι θετικό όπως το χαρακτήρισε; Διχασμός προσωπικότητας από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • “Η απόφαση αυτή έρχεται χωρίς κανέναν σχεδιασμό και με μια απίστευτη επιτελική προχειρότητα και μάλιστα συνοδεύεται με την απόφαση προκειμένου να λειτουργήσει η συγκεκριμένη σχολή Ψυχολογίας να μετακινηθούν μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από ένα σχολείο οργανωμένο και να φύγουν τα παιδιά για άλλα σχολεία”. Εδώ ταιριάζει και πάλι το γνωστό: “Κοίτα ποιος ή μάλλον ποια μιλάει”. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για απίστευτη προχειρότητα και κανέναν σχεδιασμό για το Διδυμότειχο όταν η Κυβέρνηση της… σε μια νύχτα “βάφτισε” τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς καμιά πρόνοια, σχεδιασμό και στήριξη σε Καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Που γέμισε η Ελλάδα με “αναβαθμισμένες” Πανεπιστημιακές Σχολές και με φοιτητές που εισάγονταν σε ΑΕΙ έχοντας δώσει ακόμα και… λευκή κόλλα;
  •  “Πρέπει να γίνει αιμοδότηση της Σχολής Νοσηλευτικής με προσλήψεις προσωπικού και κυρίως μελών ΔΕΠ και γενναία χρηματοδότηση. Με σοβαρό σχέδιο για νέες κτιριακές, σύγχρονες πανεπιστημιακές υποδομές. Γιατί δεν έγινε καμιά πρόσληψη και αιμοδότηση με Καθηγητές και ανάλογο προσωπικό για να λειτουργήσει”. Τα λέει αυτά για την σημερινή Κυβέρνηση που είναι 2 χρόνια στην εξουσία, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ούτε έναν Καθηγητή στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου και δεν… έβαλε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΙΔΑ για δημιουργία κτιριακών υποδομών;

  • “Είδαμε να φτάνει σε οριακό σημείο η λειτουργία της Νοσηλευτικής λόγω παλινωδιών της Κυβέρνησης αν θα παραμείνει και θα λειτουργεί με έδρα το Διδυμότειχο ή αν θα μετακινηθεί στην Αλεξανδρούπολη”. Αυτό όντως έγινε το 2019 όταν η λειτουργία της Νοσηλευτικής ήταν στον “αέρα” επί μήνες και τα μαθήματα ξεκίνησαν το 2020, αφού όπως είπαμε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την “αναβάθμισε” από ΤΕΙ σε ΑΕΙ, αλλά την έκανε Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει έδρα 500 χιλιόμετρα μακριά και με μια μη λειτουργική και προβληματική λύση. Κι άφησε την… καυτή πατάτα στην επόμενη Κυβέρνηση, την οποία σήμερα κατηγόρησε η κ.Γκαρά.
  • Όσο για το τελευταίο που είπε όσον αφορά την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Διδυμότειχο, ότι δηλαδή: “Η διαδικασία πρέπει να γίνει ευρεία διαβούλευση, σοβαρό σχεδιασμό για την ίδρυση νέων Τμημάτων. Δεν μπορούμε αποφάσεις ποδαριού και πρόχειρες αποφάσεις να προχωράμε και να ανακοινώνουμε λειτουργία νέων Σχολών”. Τα λέει αυτά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας η Κυβέρνηση… εν μια νυκτί ξανατονίζουμε, μετέτρεψε τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση, συζήτηση, σχεδιασμό με τις τοπικές κοινωνίες.

Σε ένα από αυτά που επεσήμανε πάντως η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δίκιο. Ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Έβρου, με την μείωση των εισακτέων λόγω εφαρμογής του Συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Αυτός όμως δεν οφείλεται ΜΟΝΟ στην συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση, αλλά και στο γεγονός της… αλόγιστης δημιουργίας νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων από την “αναβάθμιση” των ΤΕΙ. Έτσι βρέθηκαν ξαφνικά δεκάδες Γεωπονικές Σχολές ή Αγροτικής Οικονομίας ή και Δασολογίας σε όλη την Ελλάδα, που από ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ και αυτό αναπόφευκτα θα στοιχίσει σοβαρά στα δυο συγκεκριμένα Τμήματα του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.

Ας κάνει λοιπόν πρώτα λίγη αυτοκριτική και ν’ αφήσει το… αλαζονικό ύφος και να παριστάνει τον τιμητή η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Γιατί κάποιοι μπορεί να ξεχνούν ή να βρίσκει και να τα λέει επειδή οι τοπικοί βουλευτές και οι δημοσιογράφοι να μην της τα υπενθυμίζουν, αλλά το Evros-news.gr δεν τα ξεχνάει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΠΕ Η ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ.