Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη για την αποτροπή προβοκάτσιας

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη για την αποτροπή προβοκάτσιας

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, ήδη αναπτύσσεται σχέδιο ασφαλείας, με βασικό στόχο να αποτραπεί οποιοδήποτε σχέδιο θα μπορούσε να καταλήξει σε προβοκατόρικη ενέργεια.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει στη Θράκη, ενώ την ίδια ώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί κάθε ύποπτη κίνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, από χθες Πέμπτη 27/5 έχει ξεκινήσει από τις Αρχές έρευνα στο διαδίκτυο για να εντοπίσουν οι αστυνομικοί εάν υπάρχουν ύποπτα καλέσματα από ακραίους κύκλους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Πάντως μέχρι στιγμής σε αυτό το επίπεδο φαίνεται πως επικρατεί σιωπή, αλλά οι Αρχές επισημαίνουν πως ακόμα είναι νωρίς και θα υπάρχει επαγρύπνηση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή προβοκάτσιας περιλαμβάνει και τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές στη Θράκη για να ενισχυθούν οι τοπικές αστυνομικές μονάδες. Κυρίως αστυνομικοί θα μεταφερθούν από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου.

Δεν πάει στα Πομακοχώρια τελικά

Το πρόγραμμά του στην Κομοτηνή

Με την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 11 το πρωί της Κυριακής 30/5 θα αρχίσει το πρώτο σκέλος – ιδιωτικού χαρακτήρα – της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δεν θα επισκεφθεί την Ξάνθη και τα Πομακοχώρια – μετά τα… “χαιρετίσματα” που του έστειλαν οι Πομάκοι της Θράκης, κηρύσσοντάς τον μάλιστα και “persona non grata”. Θα μεταβεί στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί και με τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Ακολούθως αναμένεται να επισκεφθεί το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής και στη συνέχεια τον τάφο του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ – τον οποίο η Άγκυρα έχει αναγάγει σε «ήρωα» της μειονότητας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5 αναμένεται να πετάξει από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα για το επίσημο σκέλος των επαφών του, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και πιθανώς και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: ethnos.gr