Ορεστιάδα ΤΩΡΑ: Σύλληψη Ολλανδών δημοσιογράφων που κινούνταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στα Δίκαια

Ορεστιάδα ΤΩΡΑ: Σύλληψη Ολλανδών δημοσιογράφων που κινούνταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στα Δίκαια

Σύλληψη Ολλανδών δημοσιογράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στρατιώτες και αστυνομία να κινούνται σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, είχαμε πριν από λίγο στα Δίκαια Ορεστιάδας.

Πρόκειται για 4 με 5 άτομα, μέλη τηλεοπτικού συνεργείου από ολλανδικό κανάλι, που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να πάρουν συνεντεύξεις από δεκάδες λαθρομετανάστες, για τους οποίους πιθανόν γνώριζαν ότι πέρασαν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου σε ελληνικό έδαφος.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων και άλλες πληροφορίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή μας, κινούνται με ένα λευκό βανάκι στις παρέβριες περιοχές και προσπαθούσαν να εντοπίσουν λαθρομετανάστες για να τους πάρουν συνεντεύξεις. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αφέθηκσν ελεύθεροι, μετσ την παροχή διευκρινίσεων.

Να τονίσουμε επίσης ότι Ολλανδικά κανάλια και ΜΚΟ προσπαθούν συχνά να υποστηρίξουν ότι οι ελληνικές αρχές επιχειρούν επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών από τον Έβρο στην Τουρκία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*