Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε ο Σύλλογος Κατοίκων Φυλακίου, για ανέγερση της εκκλησίας δίπλα σε ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε ο Σύλλογος Κατοίκων Φυλακίου, για ανέγερση της εκκλησίας δίπλα σε ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Μπορεί κάποιοι θεσμικοί να έχουν, καιρό τώρα, εγκαταλείψει τον αγώνα για την αποτροπή επέκτασης σε χώρους του ΚΥΤ Φυλακίου και αύξηση χωρητικότητας του διπλανού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά οι κάτοικοι δεν τα παρατούν.

Ήδη αναγνωρίστηκε επίσημα από το Ειρηνοδικείο Ορεστιάδας η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία: “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΙΟΥ Ν.ΕΒΡΟΥ “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, που στόχο έχει την ανέγερση εκκλησίας με το όνομα “Αγία Σοφία” δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, σε χωράφι που δώρισε ο ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού Κώστας Σωτηρόπουλος. Εκεί όπου δυστυχώς ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και φυσικά η Κυβέρνηση, προχωρούν στην επέκταση κατά 33 στρέμματα του ΚΥΤ, αφού στις 28 Μαίου δημοσιεύθηκε και ο Διεθνής Διαγωνισμός για την διαμόρφωση του χώρου και την κατασκευή εγκαταστάσεων, ο οποίος μάλιστα θα προχωρήσει με διαδικασίες fast truck.

Διαβάστε ακόμα: ΚΥΤ Φυλακίου: Προκηρύχθηκε χθες Διεθνής Μειοδοτικός Διαγωνισμός, για επέκταση του κατά 33 στρ. – Προχωράει ο Μηταράκης

Την είδηση για την ίδρυση του Συλλόγου των κατοίκων γνωστοποίησε ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος του “Αινήσιο Δέλτα” Πάρης Παπαδάκης, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε αφιλοκερδώς όλες τις νομικές διαδικασίες για την σύσταση και έγκριση του συγκεκριμένου Συλλόγου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

“Ότι δεν έκαναν αυτοί που έπρεπε.. το κάνουν οι πολίτες μόνοι τους με τις λιγοστές δυνάμεις χωρίς να εγκαταλείπουν την άνιση μάχη.
Εγκρίθηκε το νεοσυσταθέν σωματείο για την δημιουργία Εκκλησίας στον χώρο εγκατάστασης του νέου ΚΥΤ. Οι τρικλοποδιές που βάζει το Δημόσιο για να μην προχωρήσει η Εκκλησία φοβερές.
Απόντες για ακόμη μια φορά οι ΘΕΣΜΙΚΟΙ που ακόμα περιμένουν τον Χρυσοχοίδη να έρθει”.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ