Διδυμότειχο: Αποκαταστάθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Μεταξάδων-Πολιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Αποκαταστάθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Μεταξάδων-Πολιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαταστάθηκε και δόθηκε από χθες στην κυκλοφορία, η επαρχιακή οδός Μεταξάδων-Πολιάς, που συνδέει τα χωριά της μιας πλευράς του Ερυθροποτάμου με αυτά της άλλης και είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές στις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου.

Τότε ο δρόμος αυτός είχε κοπεί στα δύο, αφού κατέρρευσε μια μικρή γέφυρα πάνω από την οποία περνούσε και τα ορμητικά νερά την είχαν παρασύρει. Μάλιστα την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί στο σημείο, με ενέργειες του πολύ δραστήριου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστου Κισσούδη, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: ΣΟΚαριστικές εικόνες – Κόπηκε σαν… χαρτί ο δρόμος Μεταξάδων-Πολιάς. Τεράστιες οι καταστροφές (BINTEO)

Ο κ.Μέτιος συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, Δημόσιας Υγείας Κώστα Βενετίδη και Τουρισμού Θανάση Τσώνη και την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Μαυράκη. Έδωσε εντολή να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα της συγκοινωνίας, αφού από εκεί περνούσαν και τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και πλέον οι κάτοικοι των δύο πλευρών ήταν αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του Ερυθροπόταμου, να γίνει αρχικά γρήγορη προσωρινή αποκατάσταση.

Έτσι και συνέβη, με παράκαμψη η οποία δημιουργήθηκε και περνούσε μέσα από την επιχείρηση αγροτικών προϊόντων του Σωτήρη Γιαϊτζή. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα του υποσχέθηκε συζητώντας μαζί του, πως μέχρι τον Ιούνιο που θα αρχίσει η συγκέντρωση των προϊόντων και ο ίδιος θα έχει πρόβλημα αν συνεχιστεί η κίνηση μέσα από το σημείο, θα έχει αποκατασταθεί ο επαρχιακός δρόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διδυμότειχο: Επιθεώρηση Μέτιου και Αντιπεριφερειαρχών στις καταστροφές της περιοχής Μεταξάδων (φωτορεπορτάζ)

Έτσι και συνέβη και με τοποθέτηση σωληνωτών ο δρόμος που είχε καταστραφεί ολοσχερώς στο σημείο, αποκαταστάθηκε πλέον και δόθηκε στην κυκλοφορία. Η άσφαλτος μπορεί να μην μπήκε ακόμα, αλλά η κίνηση Ι.Χ, λεωφορείων και φορτηγών γίνεται πλέον από εκεί, ενώ προχωράει παράλληλα η μελέτη για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΠΟΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Evros-news.gr

Η αποκατάσταση του δρόμου και της κυκλοφορίας αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση και θετικά σχόλια από τους κατοίκους της περιοχής, αφού άλλες φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις υπήρχε καθυστέρηση στις παρεμβάσεις. Όμως η επιτόπια επίσκεψη του Χρήστου Μέτιου και εκπροσώπων της περιφερειακής αρχής, έφεραν αποτέλεσμα.