Ο Γιάννης Στάνκογλου “ταξιδεύει”  με την Μπέτυ Μαγγίρα στο χωριό του Θούριο Ορεστιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Στάνκογλου “ταξιδεύει” με την Μπέτυ Μαγγίρα στο χωριό του Θούριο Ορεστιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ακόμα σπουδαία ραδιοφωνική εκπομπή με τα “ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” στο pod.gr, με καλεσμένο τον Εβρίτη κορυφαίο ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, μας προσέφερε η Ξανθιώτισσα Μπέτυ Μαγγίρα.

Συνεχίζοντας το νοερό ταξίδι της στη Θράκη και παρουσιάζοντας πετυχημένους συμπατριώτες μας, βρέθηκε πάλι στον Έβρο και συνάντησε τον καταξιωμένο ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, με καταγωγή από το Θούριο Ορεστιάδας, στο οποίο και “ταξίδεψαν”, όπως και σε όλη την ακριτική μας περιοχή. Μάλιστα στην εκπομπή αποκάλυψε ότι η η μητέρα του είναι από το Ασημένιο και θυμήθηκε πως περνούσε στον Έβρο όλα του τα παιδικά καλοκαίρια. Στο χωριό του, το Θούριο, με τον παππού και την γιαγιά. Το ψάρεμα στον ποταμό Έβρο με τους φίλους του και τις παιδικές ζαβολιές.

Στάνκογλου: Είμαι περήφανος που

κατάγομαι από τον Έβρο και τη Θράκη

Ο Στάνκογλου δήλωσε μαγεμένος με τα Καβήρεια Μυστήρια της Σαμοθράκης, όπου συχνά πηγαίνει διακοπές, τόνισε πως είναι περήφανος για την θρακιώτικη καταγωγή του και μας πήγε μια βόλτα στο Δέλτα του Έβρου με τα 316 είδη πουλιών. Μίλησε για την βακχική κληρονομιά του θεού Διόνυσου και για όλες τις μορφές της τέχνης που άνθισαν στη Θράκη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αντάλλαξαν με την Μπέττυ Μαγγίρα αναμνήσεις από τη Θράκη και μεταξύ αστείου και σοβαρού σκέφτονται να ανεβάσουν σε μιούζικαλ τον «Σπάρτακο» που είναι Θρακιώτης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ