Καταδίωξη απ’ το Διδυμότειχο διακινητή λαθρομεταναστών -Συνελήφθη τελικά στην… Μαρώνεια

Καταδίωξη απ’ το Διδυμότειχο διακινητή λαθρομεταναστών -Συνελήφθη τελικά στην… Μαρώνεια

Καταδίωξη διακινητή λαθρομεταναστών από το Διδυμότειχο μέχρι την Μαρώνεια Ροδόπης, αφού δεν σταμάτησε αρχικά στο σήμα των αστυνομικών και τελικά συνελήφθη να έχει στο αυτοκίνητο του 8 λαθρομετανάστες. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Σνελήφθη στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται, ότι ο οδηγός –  διακινητής  δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης  των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα.

Το όχημα ακολουθήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και τελικά σε αγροτική οδό του οικισμού Μαρώνειας Ροδόπης, ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Νέα σύλληψη διακινητή στην Ροδόπη, που

μετέφερε στην Εγνατία οδό 5 λαθρομετανάστες

Χθες (4-6-2021) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, είχαμε νέα σύλληψη από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπηςμ ενός αλλοδαπού, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.