Σουφλί: Ξέσπασε πυρκαγιά ξεκινώντας από πρόχειρο καταυλισμό λαθρομεταναστών, μεταξύ Δαδιάς-Κοτρωνιάς

Σουφλί: Ξέσπασε πυρκαγιά ξεκινώντας από πρόχειρο καταυλισμό λαθρομεταναστών, μεταξύ Δαδιάς-Κοτρωνιάς

Μια… ύπουλη πυρκαγιά, που έκαιγε σε χαμηλό ύψος και έβγαζε μόνο καπνούς αρχικά, ξέσπασε χθες στην περιοχή μεταξύ Δαδιάς και Κοτρωνιάς του δήμου Σουφλίου, αλλά χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν επεκτάθηκε παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Το αξιοσημείωτο είναι όπως δείχνουν και οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Evros-news.gr, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από πρόχειρο καταυλισμό λαθρομεταναστών, οι οποίοι προφανώς άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν ή να μαγειρέψουν. Αυτό όμως ήταν εγκληματικό και είχε ως αποτέλεσμα, όταν οι ίδιοι απομακρύνθηκαν να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία έκαψε μια έκταση 8 περίπου στρεμμάτων.

Είναι η πρώτη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού που προκαλείται από λαθρομετανάστες οι οποίοι κινούνται ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας, η οποίa το περσινό καλοκαίρι επλήγη πολύ σοβαρά από απανωτές πυρκαγιές, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές τόσο στην περιοχή κοντά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης, όσο και στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Δεν προκλήθηκαν φυσικά όλες από λαθρομετανάστες, αλλά σίγουρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την παρουσία τους σε δασώδεις περιοχές και τις φωτιές που ανάβουν.