Διδυμότειχο: Επίσκεψη Περιφερειάρχη Χ.Μέτιου και Πρύτανη ΔΠΘ και εξέταση λύσεων στέγασης Σχολών Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής

Διδυμότειχο: Επίσκεψη Περιφερειάρχη Χ.Μέτιου και Πρύτανη ΔΠΘ και εξέταση λύσεων στέγασης Σχολών Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησαν χθες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, για την εξεύρεση λύσης στέγασης των Πανεπιστημιακών Σχολών Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής. 

Ο κ.Μέτιος συνοδευόταν από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ Αντώνη Παράσχο, ενώ τον κ.Πολυχρονίδη συνόδευαν ο Αντιπρύτανης Φώτης Μάρης και τεχνικοί του ΔΠΘ. Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και αφού συζήτησαν το συγκεκριμένο ζήτημα, στη συνέχεια επισκέφθηκαν περιοχές και κτίρια που είναι υποψήφια είτε για την άμεση στέγαση των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, είτε για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων για την μόνιμη στέγαση τους.

Όλοι μαζί επισκέφθηκαν τόσο τις αποθήκες της πρώην Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών στην περιοχή του Σιδηροδρομικού σταθμού, όσο και τον χώρο κάποιων στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή όπου είναι οι εργατικές κατοικίες και τα σημερινά γραφεία της Ένωσης. Εξετάστηκαν επιτόπου τα προβλήματα και τα ερωτηματικά που υπάρχουν για κάθε λύση και αποφασίστηκε να εξεταστούν τα ζητήματα αυτά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΔΠΘ και να έχουν συνεχή “ανοιχτή γραμμή” με τις αντίστοιχες του δήμου Διδυμοτείχου, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου μαζί με τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη, επισκέφθηκαν και διάφορα κτίρια, ανάμεσα τους και σχολεία, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την άμεση στέγαση των δύο Τμημάτων, από τον ερχόμενο Οκτώβριο που αρχίζει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μέτιος ξεκαθάρισε τόσο στον δήμαρχο Διδυμοτείχου όσο και τον Πρύτανη κ.Πολυχρονίδη, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την ίδρυση 5ης έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο με την Σχολή Ψυχολογίας σε πρώτη φάση και θα κάνει τα πάντα διαθέτοντας τα απαραίτητα κονδύλια αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες της, προκειμένου να ξεπεραστούν τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν.