Λερναία Ύδρα οι διακινητές – Άλλες 3 συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών

Λερναία Ύδρα οι διακινητές – Άλλες 3 συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών

Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσονται οι διακινητές λαθρομεταναστών στον Έβρο και όχι μόνο, αφού έχουμε καθημερινές συλλήψεις, αλλά αυτοί συνεχίζουν ανεπηρέαστοι το… έργο τους προωθώντας λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Κι αν καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία ανακοινώνει συλλήψεις τους, σκεφθείτε πόσοι ακόμα μπορεί να διαφεύγουν με διάφορους τρόπους, αφού είναι δεδομένο ότι οι ροές μπορεί να έχουν μειωθεί, αλλά συνεχίζει να περνάει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα… κάθε καρυδιάς καρύδι. Πάντως άλλοι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες και σήμερα σε Έβρο και Καβάλα, αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (7 και 8-6-2021), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων  Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου -Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*