Διδυμότειχο: Έρευνα για την μονιμοποίηση υπαλλήλων της ΔΕΥΑ, απ’ τον δήμαρχο Ρ.Χατζηγιάννογλου – Ακύρωση και καταλογισμός;

Διδυμότειχο: Έρευνα για την μονιμοποίηση υπαλλήλων της ΔΕΥΑ, απ’ τον δήμαρχο Ρ.Χατζηγιάννογλου – Ακύρωση και καταλογισμός;

Έρευνα για τον τρόπο μονιμοποίησης 7 συμβασιούχων υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου τον Δεκέμβριο του 2019 από την σημερινή δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ξεκίνησαν αρμόδιες ελεγκτικές κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με υπηρεσίες του Evros-news.gr, ζητήθηκαν ήδη μια σειρά εγγράφων, απαντήσεων και διευκρινίσεων για τον τρόπο που προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου με Πρόεδρο τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου, Αντιπρόεδρο τότε τον Θανάση Γιαννόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο, στη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων 7 υπαλλήλων. Αυτό μάλλον προέκυψε μετά από καταγγελίες που είχε καταθέσει στο ΙΚΑ για τον τρόπο που εργάζονταν τα συγκεκριμένα άτομα, αμείβονταν και ήταν ασφαλισμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σκίνδρης.

Πρόκειται για εργαζόμενους επί πολλά χρόνια στην ΔΕΥΑΔ, από την εποχή ακόμα του Χρήστου Τοκαμάνη, οι οποίοι ήταν εργάτες και αμείβονταν είτε με μπλοκάκια, είτε κάποιες φορές υπέγραφαν συμβάσεις έργου ή χρόνου και έτσι είχαν κάποια ένσημα στο ΙΚΑ. Μάλιστα την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, είχε “πανηγυρίσει” ο τότε Αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης κ.Γιαννόπουλος στις αρχές Δεκεμβρίου, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες του ίδιου και του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.

Εκείνη η απόφαση είχε στηριχθεί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά της δημοτικής αρχής και των διοικούντων της ΔΕΥΑΔ, σε αντίστοιχες άλλων ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα των δήμων Λαμίας και Λάρισας. Εκεί όμως επρόκειτο για επιστημονικό προσωπικό, Π.Ε δηλαδή και όχι απλούς εργάτες Υ.Ε και με συμβάσεις χρόνου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση στους εργαζόμενους αρχικά, οι οποίοι βλέπουν ότι αμφισβητείται η μονιμοποίηση τους και να κινδυνεύουν να βρεθούν στον “αέρα”, αλλά φυσικά και στον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου, που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ που είχαν υπογράψει τότε (7 συνολικά) την απόφαση αυτή.

Κι αυτό γιατί αν ακυρωθεί η μονιμοποίηση, αυτόματα θα γίνει και ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ των χρημάτων που δαπάνησε όλους αυτούς τους 20 μήνες για τις πληρωμές των συγκεκριμένων υπαλλήλων η ΔΕΥΑΔ. Οι ίδιοι όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, αφού οι άνθρωποι πληρώθηκαν δεδουλευμένα τους και μάλιστα εργαζόμενοι σκληρά και υπό δύσκολες συνθήκες πολλές φορές. Αν όμως γίνει καταλογισμός στους διοικούντες, αν κατά μέσο όρο υπολογιστεί ποσό 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο (αμοιβή και ασφαλιστικές εισφορές, τότε φτάνουμε σε ένα ποσό 340.000 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται με το πρόστιμο και φτάνει στις 680.000 ευρώ. Από την στιγμή μάλιστα που είναι πάνω από 100.000 ευρώ, τότε υπάρχει κίνδυνος να παραπεμφθούν όσοι πήραν την απόφαση και φυσικά πρώτος ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

Η ειδοποίηση στην ΔΕΥΑΔ έφτασε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας την περασμένη Παρασκευή και ακόμα δεν έχουν συγκεντρωθεί τα έγγραφα που θα πρέπει να αποσταλούν προκειμένου να δικαιολογηθεί και να στηριχθεί νομικά η απόφαση μονιμοποίησης των υπαλλήλων αυτών. Αυτόματα πάντως δημιουργείται και πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης με τα πολλά προβλήματα, αφού τα άτομα αυτά βοηθούν στην επίλυση τους χρόνια τώρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*