Διδυμότειχο: Οι αποφάσεις του ΔΠΘ για στέγαση (προσωρινή και μόνιμη) της Σχολής Ψυχολογίας

Διδυμότειχο: Οι αποφάσεις του ΔΠΘ για στέγαση (προσωρινή και μόνιμη) της Σχολής Ψυχολογίας

-Το 1ο Γυμνάσιο προτείνει το Πανεπιστήμιο για προσωρινή στέγαση και όχι το 3ο Δημοτικό που αποφάσισε ο δήμος

-Δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες η απόφαση για μόνιμη δημιουργία εγκαταστάεων του Τμήματος Ψυχολογίας

-Απορρίφθηκαν οι αποθήκες της πρώην ΕΑΣ στον Σιδηροδρομικό σταθμό, λόγω πολλών προβλημάτων

Ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων που αφορούν την προσωρινή αλλά και μόνιμη εγκατάσταση του Τμήματος Ψυχολογίας και του Τμήματος Νοσηλευτικής, φέρνει στο Διδυμότειχο η επιστολή που απέστειλε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Η επιστολή που στάλθηκε χθες 8 Ιουνίου στον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, μετά την επίσκεψη που έγινε στο Διδυμότειχο τόσο του κ.Πολυχρονίδη, που συνοδευόταν από τον Αντιπρύτανη κ.Μάρη, αλλά και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών τους υπηρεσιών, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr τα εξής:

  • Για την προσωρινή στέγαση των Σχολών Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής, προτείνονται οι εγκαταστάσεις που στεγάζονται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο και το Παράρτημα Γενικού Λυκείου και βρίσκονται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα και το Ηρώον της πόλης.

  • Όπως αναφέρει ο Πρύτανης του ΔΠΘ, το οποίο με την λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας ιδρύει 5η έδρα στο Διδυμότειχο: “Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις καλύπτοθν ικανοποιητικά τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες”

  • Αυτό σημαίνει, ότι ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ η χρησιμοποίηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, την οποία είχαν επιλέξει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, με την… βοήθεια και του βουλευτή Έβρου Τάσου Δημοσχάκη και η οποία τόσες πολλές αντιδράσεις είχε προκαλέσει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Όσον αφορά την δημιουργία εγκαταστάσεων για την μόνιμη στέγαση της Σχολής Ψχολογίας, προτείνεται ο χώρος δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες, πλησίον του Τεχνικού Λυκείου, εκεί όπου είναι σήμερα και τα γραφεία Ένωσης και υπάρχουν διάφορα κοντέινερ όπου μένουν ρομά.

  • Κάτι που σημαίνει, πως απορρίφθηκε η λύση μετατροπής των αποθηκών της πρώην ΕΑΣ δίπλα στον Σιδηροδρομικό σταθμό, για την οποία υπέρμαχοι επίσης ήταν ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου και κυρίως θερμός υποστηρικτής ο βουλευτής κ.Δημοσχάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε (μετά την αυτοψία όπως βλέπετε και στην φωτογραφία) από τους αρμόδιους των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ και του ΔΠΘ, πως υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα για την επιλογή τους.

  • Επίσης, ως χώρος για φοιτητική λέσχη όπου θα γίνεται η σίτιση των φοιτητών, κρίθηκε κατάλληλος ο χώρος στον πεζόδρομο της Ελ.Βενιζέλου, εκεί όπου ήταν το πρατήριο της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

  • Τέλος, η πρόταση για λειτουργία φοιτητικής εστίας από την δημοτική αρχή σε συγκρότημα δωματίων που βρίσκονται εκτός πόλης και για την οποία επίσης ήταν θερμός υποστηρικτής ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης που… ξενάγησε εκεί τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, δεν φαίνεται να προχωράει. Κι αυτό γιατί, αν και ο κ.Χατζηγιάννογλου επισκέφθηκε μαζί με τους Μέτιο, Πολυχρονίδη τον συγκεκριμένο χώρο, φαίνεται ότι το ΔΠΘ προτιμάει να καταβάλλει στους φοιτητές το στεγαστικό επίδομα και αυτοί να νοικιάζουν δωμάτια μόνοι τους μέσα στην πόλη.

3 Σχόλια

  1. Μακάρι να βρεθεί λύση από όλες τις πλευρές επιτέλους. Να είναι αλήθεια αυτή η συνεργασία όλων. Όμως η αλήθεια είναι ότι είδαμε σε εξέλιξη, μάρτυρες όλη η πόλη, μια ανελέητη επίθεση που έγινε στον διευθυντή του δημοτικού. Με πολιτικές τακτικές πλιάτσικου, παλαιών ετών, επηρεάζοντας όλη την πόλη, διχάζοντας γονείς και δημότες, με ψέματα και συκοφαντίες για πολύ ιδιαίτερα και προσωπικά θέματα, μέχρι και των ίδιων των γονέων. Δεν θα ξεχάσει κανένας πόσο κυνηγήθηκαν δάσκαλοι και γονείς από ανθρώπους της πιάτσας ή εκλεγμένους. Τον διασυρμό που έζησαν από τα στόματα των υποστηρικτών ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για τις σχόλες ποιος θα το διορθώσει; Έσπειραν ρετσινιές, κακίες και ότι άλλο δήθεν πρόβλημα έχουν οι γυναίκες τους και οι άντρες τους. Η ανθρωποφαγία έγινε ανελέητα. Μέρα νύχτα δούλευαν παπαγαλάκια. Κλάματα και γέλια σε δημοτικά συμβούλια. Ποιοι μας κοροϊδεύουν. Ποιοι μας δουλεύουν. Ποιοι δεν ξέρουν τι κάνουν. Ποιοι δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα των πολιτών να προτείνουν και να συζητήσουν. Επικράτησε θολούρα, ξεσηκωμός, πανικός, ανθρωποφαγία. Χρήμα, δόξα και έπαρση. Μην χαθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα υποστηρικτών. Το αποτέλεσμα ευτυχώς θετικό για την πόλη. Όχι άλλα επικίνδυνα σενάρια …παίδες! Μια με την Καρωτη και τους μετανάστες, μια με την ΔΕΥΑΔ, μια με τον πεζόδρομο, μια με τους άμισθους συμβούλους συγγενείς, μια με την Σχολή και τους φοιτητές και άλλα τόσα….φτάνει! Ειρήνη μην!

  2. Θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω… Μετά τον υπουργό και την περιβόητη ξενάγηση εγώ θυμάμαι τον δήμαρχο να κλαίει, τους συνεργάτες του να χειροκροτούν, τον πρόεδρο εμπορικού να υποδεικνύει τους δημοσίους υπαλλήλους, τον Μπάιντεν να κοκοριζει, τις άλλες παρατάξεις να δίνουν αυτήν την λύση, κάποιους άλλους να λένε βρείτε μια όποια λύση, στο τέλος ένα χάλια δημοτικό συμβούλιο και αποσύρθηκε το θέμα… και σήμερα η περιφέρεια και ο πρύτανης να επιβεβαιώνουν την δεύτερη λύση ως κατάλληλη βάζοντας αρχή και τέλος. Τώρα δηλαδή τι κάναμε? Ρεζιλια ξανά… κρύβαμε από τον υπουργό την απλή αυτή λύση? Όλα στο κέντρο της αγοράς για όλους και όλα ελεύθερα να επιλέξει ο ίδιος ο φοιτητής που θα νοικιάζει. Τι πονηριές ήταν αυτές… fake?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*