Φέρες: Εγκρίθηκε η λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ 50 ωφελούμενων – Ομόφωνη απόφαση-“σφαλιάρα” συμπολιτών του σε Γκότση

Φέρες: Εγκρίθηκε η λειτουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ 50 ωφελούμενων – Ομόφωνη απόφαση-“σφαλιάρα” συμπολιτών του σε Γκότση

Μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη υπήρξε στις Φέρες, αφού με ομόφωνη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας εγκρίθηκε η δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ από τον Σεπτέμβριο, με ωφελούμενους συνολικά από την λειτουργία της νέας δομής 50 ΑΜΕΑ κάθε ηλικίας.

Ήταν μια σπουδαία πρωτοβουλία της Προέδρου του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, η οποία παίρνει “σάρκα και οστά”, παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του γνωστού λαϊκιστή πρώην Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση να την σαμποτάρει. Προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με αναρτήσεις του οι οποίες περιείχαν καταστροφολογία και λανθασμένες εντυπώσεις, που αναπαρήγαγαν κάποια γνωστά τοπικά ΜΜΕ τα οποία χρόνια τώρα λειτουργούν ως “παπαγαλάκια” του. Στόχος του να μπλοκάρει την συγκεκριμένη εξέλιξη, από την οποία εκτός των 50 συνολικά ΑΜΕΑ που θα ωφεληθούν και θα φιλοξενούνται σε δυο βάρδιες, θα δημιουργηθούν και 32 νέες θέσεις εργασίας στις Φέρες.

Η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, είχε λοιπόν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη σήμερα, αφού η πρωτοβουλία της στηρίχθηκε με ομόφωνη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Φερών, μετά από δυο συνεδριάσεις που έγιναν παρουσία τόσο της ίδιας όσο και του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη. Οι συμπολίτες του στις Φέρες λοιπόν, στήριξαν την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία και γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Νίκο Γκότση, με μια απόφαση-“σφαλιάρα” για τον ίδιο και τις λαϊκίστικες μεθόδους του.

Η απόφαση λοιπόν προβλέπει ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε:

  • Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ θα στεγαστεί στο κτίριο του Α’ Παιδικού σταθμού Φερών
  • Τα 13 παιδάκια που εγγράφηκαν για το νέο σχολικό έτος εκεί, θα μεταφερθούν στον Β’ Παιδικό σταθμό όπου εγγραφές-επαννεγραφές είναι 12, άρα θα στεγάσει 25 παιδάκια συνολικά με πολύ άνεση χώρου
  • Γίνεται προσπάθεια το ΚΔΑΠ που λειτουργεί στον Β’ Παιδικό σταθμό να στεγαστεί στο κτίριο του 4ου Παιδικού σταθμού που είναι κλειστός λόγω έλλειψης παιδιών
  • Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ θα λειτουργεί σε δυο βάρδιες των 25 ατόμων πρωί και απόγευμα, με ηλικίες και κάτω των 4 ετών αλλά και πάνω από τα 40, μετά από το νέο νόμο.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, εμφανώς ικανοποιημένη και χαρούμενη, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Ξεκινούν οι εργασίες άμεσα και Αλεξανδρούπολη και Φέρες. Είμαι στην ευχάριστη θέση θα λειτουργήσουν ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν από κάποιους να σταματήσει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Φερών. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω από την καρδιά μου και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της Τοπικής  Κοινότητας Φερών κ.Πεμούση, τον κ.Καπούτση, τον κ.Βαλκάνη, τον κ.Μεϊμάρογλου, τον κ.Παντελίδη, τον κ.Πρασσά και τον κ.Πουλαράκη. Επέδειξαν μια πραγματική σοβαρότητα και ωριμότητα και μετά από δυο συνεδριάσεις που κάναμε βγήκε ένα ψήφισμα που συμφωνεί με το αυτονόητο. Για την δημιουργία και λειτουργία του.

Η αντίδραση που υπήρξε δεν είχε να κάνει με τον κόσμο των Φερών. Ήταν υποκινούμενο όλοι ξέρουμε από ποιον. Είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτό με τον κ.Γκότση,. Ο ύψιστος λαϊκισμός του είναι γνωστός. Προσπαθεί στην πλάτη μιας ολόκληρης Δημοτικής Ενότητας να είναι στην επικαιρότητα να να στρέφει τα φώτα πάνω του. Αυτό όμως είναι αισχρό, όταν χρησιμοποιούμε ανθρώπους με αναπηρία και παιδάκια συνδημοτών μας για να πετύχει κάτι τέτοιο. Το μόνο που έχω να του πω είναι: Περαστικά σας κύριε Γκότση”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΪΡΑΖΙΔΟΥ

Σε ανακοίνωση του το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρει:

“Καθοριστικό θετικό βήμα για την κοινωνική και την οικονομική ανάπτυξη των Φερών, αποτελεί το ομόφωνο ψήφισμα του συμβουλίου Φερών σχετικά με την συστέγαση των Α΄και Β΄ παιδικών σταθμών και την δημιουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Σε συνεδρίαση τους τα μέλη τους συμβουλίου Φερών, αφού έλαβαν υπόψη τους τις θέσεις των γονέων ΑμεΑ, τις εισηγήσεις  της Προέδρου του πολυκοινωνικού Αλεξάνδρας Ποιραζίδου και του Αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της συστέγασης των παιδικών σταθμών και της ίδρυσης ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Οι προσπάθειες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με προσωπικές αναρτήσεις και δημοσιεύματα των γνωστών αγνώστων,  με στόχο να εμποδίσουν την σπουδαία αυτή νέα κοινωνική δομή, έπεσαν στο κενό.

Οι οικογένειες των συμπολιτών μας με προβλήματα αναπηρίας, και η ανάπτυξη των Φερών δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν.

Από αυτή την υπεύθυνη απόφαση κερδισμένη βγαίνει η κοινωνία των Φερών.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας και συγχαίρουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου που έβαλαν πάνω απ΄όλα την κοινωνική συνοχή και  το συμφέρον των συνδημοτών  μας.

Με υγιείς συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε θαύματα.

Η Πρόεδρος Του Πολυκοινωνικού

ΠΟΪΡΑΖΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ