Διδυμότειχο: Αγορά αυτοκινήτου και επισκευές οχημάτων του δήμου, στον κουμπάρο του δημάρχου Ρ.Χατζηγιάννογλου

Διδυμότειχο: Αγορά αυτοκινήτου και επισκευές οχημάτων του δήμου, στον κουμπάρο του δημάρχου Ρ.Χατζηγιάννογλου

Θέμα συζήτησης έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στο Διδυμότειχο, κάποιες αποφάσεις της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, που αφορούν απ’ ευθείας αναθέσεις στον κουμπάρο του Δημήτρη Καραλελέκη.

Συγκεκριμένα, μόνο μέσα στον περασμένο Μάιο και βάση των επίσημων εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου επιβατικού αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία του, αλλά και του ανέθεσε την επισκευή ενός οχήματος και ενός μηχανήματος του. Συνολικό ποσό μόνο των τριών αυτών αναθέσεων τον περασμένο Μάιο, 6.320 ευρώ. Να επισημάνουμε φυσικά ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι απόλυτα νόμιμες και όσον αφορά την επισκευή του οχήματος και του μηχανήματος ελήφθησαν από την Επιτροπή συντήρησης και επισκευής οχημάτων, μετά από πρόσκληση της στους συμβαλλόμενους για παρόμοιες εργασίες και την προσφορά που έδωσε ο κ.Καραλελέκης. Υπάρχει βέβαια η γνωστή κουβέντα για το αν ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, αλλά μήπως είναι η πρώτη και μοναδική περίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση κάτι τέτοιο;

Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο πατέρας του Στέφανος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου “Από την αρχή” αλλά δεν εκλέχθηκε το καλοκαίρι του 2019. Έκανε όμως πολύ μεγάλο αγώνα για την εκλογή του σημερινού δημάρχου.

Πάμε λοιπόν… από την αρχή να δούμε τις τρεις αυτές περιπτώσεις:

  • Αγορά ενός μεταχειρισμένου Επιβατικού αυτοκινήτου μάρκας Volkswagen POLO για τις ανάγκες της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, αντί συνολικού ποσού 3.038 ευρώ. Μάλιστα το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιεί όπως λένε οι πληροφορίες, υπάλληλος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης, για τον οποίο είχε γίνει πολύς λόγος ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, γύρω από τον τρόπο που λειτουργούσε και ενεργούσε, επί προηγούμενης δημοτικής αρχής του Παρασκευά Πατσουρίδη. Στην απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΔ αναφέρεται ότι υπήρξαν προσφορές από ενδιαφερόμενους προμηθευτές και προφανώς αυτή που υπέβαλλε ο κουμπάρος του δημάρχου Διδυμοτείχου ήταν η πιο συμφέρουσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Δ. ΚΑΡΑΛΕΛΕΚΗ

  • Ανατέθηκε με ημερομηνία 17 Μαίου 2021 η επισκευή οχήματος του δήμου Διδυμοτείχου αντί 1.736,38 ευρώ για διάφορες εργασίες.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΑΛΕΛΕΚΗΣ

  • Ανατέθηκε επίσης στον κ.Δημήτριο Καραλελέκη, κουμπάρο όπως αναφέραμε του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, η επισκευή μηχανήματος αντί του ποσού των 1.545,83 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΡΑΛΕΛΕΚΗ

Όσον αφορά πάντως την τελευταία ανάθεση, για επισκευή δηλαδή μηχανήματος, υπάρχει το ερώτημα αν το συγκεκριμένο συνεργείο που όλοι γνωρίζουν ότι ασχολείται κυρίως με Ι.Χ αυτοκίνητα και μάλιστα συγκεκριμένης μάρκας της οποίας έχει την αντιπροσωπεία στην περιοχή η οικογένεια Καραλελέκη, ασχολείται και με επισκευές μηχανημάτων και της ανατέθηκε η συγκεκριμένη εργασία, αλλά… τέτοια ώρα τέτοια λόγια.