Σουφλί: Συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Σουφλί: Συνάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, είχε στην Αθήνα χθες ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, παρουσία και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου.

Ο κ.Καλακίκος, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα και έχει σειρά συναντήσεων, επαφών και συζητήσεων για προώθηση όλων των ζητημάτων του δήμου Σουφλίου, είχε πριν λίγο καιρό τηλεδιάσκεψη με τον κ.Οικονόμου, όπυ τέθηκαν αρχικά αρκετά θέματα. Στην δια ζώσης συνάντηση, μαζί με τον υφυπουργό και τον κ.Δερμεντζόπουλο, συζήτησαν:
1) Για την πρόοδο του ζητήματος της εξάλειψης της απαίτησης για λήψη εγγυητικής, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι πληρωμές των ενταγμένων ιδιωτικών και δημοσίων έργων, που αφορά την υλοποίηση του Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του ΠΑΑ 2014-2020».
2) Επιπλέον διάθεση χρημάτων που αφορούν τόσο τον δήμο Σουφλίου όσο και την Σαμοθράκη και εντάσσονται στην προκήρυξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία & Θάλασσα 2014 -2020»(ως Πρόεδρος της Δημοσυνεταιριστικής Έβρου που είναι ο κ.Καλακίκος.
3) Θέματα που αφορούν την υλοποίηση αγροτικών υποδομών στον δήμο Σουφλίου όπου τα προβλήματα είναι πολλά.
Ο Παναγιώτης Καλακίκος, όπως κάνει σε όλες τις συναντήσεις του στην Αθήνα σε υπουργεία, έδωσε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δώρα από το Σουφλί και κάλεσε τόσο αυτόν όσο και τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό να επισκεφθούν την περιοχή για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα συγκεκριμένα προβλήματα.