Ίδρυση ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις Φέρες: Ρεσιτάλ μικροψυχίας, μιζέριας και μικροκομματικής αντίδρασης από Γκότση, Πεμούση

Ίδρυση ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις Φέρες: Ρεσιτάλ μικροψυχίας, μιζέριας και μικροκομματικής αντίδρασης από Γκότση, Πεμούση

Την στιγμή που το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης προχωράει στην ίδρυση ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στις Φέρες, όπου θα φιλοξενούνται συνολικά 50 ωφελούμενοι και θα δημιουργηθούν πάνω από 30 θέσεις εργασίας, παρακολουθούμε ένα προκλητικό ρεσιτάλ μικροψυχίας, μιζέριας και μικροκομματικής αντίδρασης από τους Νίκο Γκότση και Σάκη Πεμούση.

Ο τέως Αντιδήμαρχος Φερών και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, οι οποίοι στα 9 χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για να δημιουργήσουν μια τέτοια δομή και να λύσουν το πρόβλημα της καθημερινής ταλαιπωρίας των ατόμων ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, με τις μετακινήσεις πρωί και απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, βρήκαν ευκαιρία να κάνουν… αντιπολίτευση. Με πρόσχημα την απόφαση για στέγαση του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο κτίριο του Α’ Παιδικού Σταθμού, ξεκίνησαν… ιερό αγώνα για την δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων. Οι άνθρωποι που από το 2010 έως το 2019 είχαν τις… τύχες των Φερών στα χέρια τους και ως γνωστόν είναι “κολλητοί” αφού ο κ.Πεμούσης άγεται και φέρεται από τον κ.Γκότση, ενώ δεν έκαναν τίποτα να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο, τώρα επιδίδονται σε… κυνήγι μαγισσών, μόνο και μόνο για να βγάλουν τα αντιπολιτευτικά και μικρόψυχα απωθημένα τους.

Επειδή λοιπόν το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ αποφασίστηκε να στεγαστεί στο κτίριο του Α’ Παιδικού σταθμού και αυτός θα συστεγαστεί στον Β’ Παιδικό σταθμό, ο τέως Αντιδήμαρχος Νίκος Γκότσης άρχισε τις δηλώσεις μιλώντας για οριστική κατάργηση του συγκεκριμένου σταθμού. Επίσης, τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάκης Πεμούσης, ο οποίος στην συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ για ίδρυση του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στον Α’ Παιδικό σταθμό, άρχισαν να επικαλούνται αστεία επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα… ότι θα υπάρχει συνωστισμός πολλών παιδιών σε συνθήκες πανδημίας κορονοϊού. Ποια όμως είναι τα δεδομένα;

  • Για τη νέα χρονιά 2021-2022, στον Α’ Παιδικό σταθμό, όπου φέτος υπήρχαν 28 παιδιά, εγγράφηκαν ή επανεγγράφηκαν συνολικά μόλις 13 παιδιά. Αυτά λοιπόν θα πηγαίνουν από Σεπτέμβριο στον Β’ Παιδικό σταθμό, όπου εγγράφηκαν ή επανεγγράφηκαν 15 παιδιά. Συνολικά δηλαδή, στον συγκεκριμένο Παιδικό θα υπάρχουν 28 παιδιά. Όσα δηλαδή είναι φέτος στον Α’ Παιδικό σταθμό.
  • Άρα, ποιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί λόγω κορονοϊού, που επικαλούνται οι Γκότσης και Πεμούσης; Όταν μάλιστα το κτίριο του Β’ Παιδικού σταθμού είναι πολύ νεότερο και μεγαλύτερο από αυτό του Α’ Παιδικού που είναι παλιό και τόσο μεγάλο που βάση των αποφάσεων, νόμων και προδιαγραφών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 παιδάκια; Έως και 100 και του χρόνου θα υπάρχουν μόνον 28 όλα μαζί.

  • Ο κ.Γκότσης βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm και είπε ότι ο Α’ Παιδικός σταθμός είναι ιστορικός και ο πιο παλιός της πόλης και δεν πρέπει να κλείσει. Την στιγμή που υπάρχει άδειο το κτίριο του Δ’ Παιδικού σταθμού που είναι κλειστός χρόνια, επειδή δεν υπάρχουν πλέον παιδιά στις Φέρες. Κι όταν βάση των δημοτολογίων, τα επόμενα χρόνια ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα παιδιά θα μειωθούν και άλλο και δεν θα υπάρχουν για να πηγαίνουν ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ Α’ ΠΑΙΔΙΚΟ σταθμό.

Ο τέως Αντιδήμαρχος Φερών κ.Γκότσης, υποκριτικά επαναλάμβανε στην συγκεκριμένη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι θέλει να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και θα το στηρίξει, ενώ 9 χρόνια ως επικεφαλής στις Φέρες ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ για να το δημιουργήσει. Μόνο να… βάφει παγκάκια, να κάνει μετονομασίες οδών ή να φωτογραφίζει μάζεμα σκουπιδιών για επικοινωνιακούς λόγους ήξερε. Την ίδια στιγμή παράλληλα, προσπαθεί να το ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ, λέγοντας ότι είναι μόνο 8 τα άτομα ΑΜΕΑ που τώρα μετακινούνται καθημερινά πρωί-απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, ότι θα λειτουργήσει πιλοτικά το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ότι θα φιλοξενεί και ΑΜΕΑ από την περιοχή του δήμου Σουφλίου και άλλα τέτοια. Επίσης, ότι θα ταλαιπωρούνται οι γονείς των 13 παιδιών που του χρόνου θα πρέπει να τα πηγαίνουν λίγα μέτρα πιο μακριά, στον Β’ Παιδικό, ενώ οι γονείς των ΑΜΕΑ και τα παιδιά τους που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Αλεξανδρούπολη, προφανώς δεν ταλαιπωρούνται.

Μάλιστα ο κ.Γκότσης προανήγγειλε εξελίξεις στο θέμα της απόφασης της Τοπικής Κοινότητας υπέρ της ίδρυσης του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και τις στέγασης στον Α’ Παιδικό, παραδεχόμενος ότι μίλησε τηλεφωνικά άμεσα με όλα τα μέλη της. Μετά από αυτό… τσουπ η ανάρτηση του “κολλητού” του Προέδρου Σάκη Πεμούση, ο οποίος ΨΗΦΙΣΕ υπέρ στο συγκεκριμένο ΨΗΦΙΣΜΑ, αλλά προφανώς επειδή του “τράβηξε το αυτί” ο κ.Γκότσης, προανήγγειλε από βδομάδα νέα έκτακτη συνεδρίαση, για να… πάρει πίσω την υπογραφή του; Διαβάστε και φρίξτε (η ορθογραφία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φερών)

“Το τοπικό συμβούλιο φερων από εβδομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση επί του θέματος του Α’παιδικου σταθμού .Προκειμένου να γίνει αποκατάσταση Της βούλησης του συμβουλίου η οποία λόγω παρανόησης και σύγχυσης εκφράστηκε λανθασμένα . Η προσωπική μου άποψη και πολλών συμβούλων της τοπικής κοινότητας φερων επι του θέματος είναι ότι σαφώς και επιθυμούμε την δημιουργία δομής ΑΜΕΑ στις φερες και επικροτούμε την δημιουργία της ,πλην ομως σε χωρο διαφορετικό από αυτόν του Α παιδικού σταθμού η λειτουργία του οποίου πρέπει να συνεχιστεί ως έχει .είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να συστεγαστούν τόσα παιδιά μαζί αγνοώντας τα υγαιονομικα πρωτόκολλα .εναλλακτικά υπάρχουν κι άλλοι χώροι όπου μπορούνε να δημιουργηθούν άλλες Δομές με ασφάλεια τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς .Για αυτό λοιπόν παρακαλούμε να σταματήσει η οποία ενέργεια μεταφοράς του Α παιδικού σταθμού”.

Πόσα χρόνια έχουν να δημιουργηθούν

πάνω από 30 θέσεις εργασίας στις Φέρες;

Με τα μικρόψυχα και μικροκομματικά αντιπολιτευτικά τους τερτίπια, οι Νίκος Γκότσης και Σάκης Πεμούσης, πάνε ξεκάθαρα κόντρα στην λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Φερών, που ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας. Ναι, 30 νέες θέσεις εργασίας, σε μια περιοχή που έχει πληγεί βάναυσα από την ανεργία και που κάτι τόσο θετικό δεν έγινε εδώ και χρόνια. Να βρουν δηλαδή δουλειά στη νέα δομή καλύπτοντας τις διάφορες θέσεις πάνω από 30 Φεριώτες ή γενικότερα άτομα της περιοχής. Οι δυο συγκεκριμένοι κύριοι λοιπόν, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις αντιδράσεις για την μεταφορά αχρησιμοποίητων επίπλων της Δημοτικής Κοινότητας Φερών στην Αλεξανδρούπολη, κάνοντας… ρεσάλτο πάνω στο φορτηγό και κατεβάζοντας τα ( Γκότσης κυρίως) και κατηγορούν την σημερινή δημοτική αρχή Ζαμπούκη ότι κλείνει υπηρεσίες και δομές στην πόλη, τώρα που δημιουργεί νέες δομές και θέσεις εργασίας, ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ να τις σαποτάρουν.

Αλλά γιατί να νοιάζει τους Γκότση και Πεμούση που πάνω από 30 άνεργοι συντοπίτες τους θα βρουν δουλειά; Αυτοί ως δημόσιοι υπάλληλοι το έχουν λυμένο το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Ο πρώτος ως αστυνομικός, αν και επί χρόνια δεν πήγαινε στην υπηρεσία του απαλλασσόμενος λόγω της Αντιδημαρχίας και ο δεύτερος ως εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Ορεστιάδας και παίρνοντας επίσης χρόνια τώρα απόσπαση στην περιοχή Αλεξανδρούπολης επειδή είναι Πρόεδρος στις Φέρες, σιγά μην νοιαστούν για τους άνεργους συντοπίτες τους.

Υ.Γ: Εκεί στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, όπου ανήκουν οι Γκότσης, Πεμούσης, δεν υπάρχει κάποιος λογικός να καταλάβει πόσο μεγάλο κακό τους κάνει η συγκεκριμένη διαχείριση του θέματος; Ότι βάζουν απέναντι όχι μόνο τις οικογένειες των ΑΜΕΑ που θα ωφεληθούν και θα σταματήσει η ταλαιπωρία χρόνων του πήγαινε-έλα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και όσους περιμένουν να δουλέψουν στο νέο ΚΔΑΠ. Κι ακόμα, δεν γνωρίζουν ότι η κοινωνία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο σύνολο της σε θέματα ΑΜΕΑ και όποιος προσπαθεί, με οποιαδήποτε δικαιολογία και αν χρησιμοποιεί, να σταθεί εμπόδιο σε βελτίωση της ζωής τους, γίνεται αντιπαθητικός;