Τελειωμό δεν έχουν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Άλλους 6 συνέλαβε η αστυνομία –

Τελειωμό δεν έχουν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Άλλους 6 συνέλαβε η αστυνομία –

Οι διακινητές των λαθρομεταναστών συνεχίζουν τον… χαβά τους, η αστυνομία συλλαμβάνει καθημερινά κάποιους στον Έβρο και τους επόμενους νομούς της Θράκης, αλλά ο κακός χαμός συνεχίζεται.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν την 9, 10 και 11-6-2021, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ορεστιάδας, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Ιασίου – Αρριανών,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 10/11-6-2021, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή μετά από εκτροπή χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει καθόσον ακινητοποιήθηκε, αντιστεκόμενος στη σύλληψή του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι το παραπάνω όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Βουλγαρίας ως κλεμμένο.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές – δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Σαπών, Ιάσμου και Διδυμοτείχου.