Χατζηγιάννογλου: Εγώ θα αποφασίσω που θα στεγαστεί η Σχολή Ψυχολογίας. Όχι το ΔΠΘ – Η επιστολή Πρύτανη

Χατζηγιάννογλου: Εγώ θα αποφασίσω που θα στεγαστεί η Σχολή Ψυχολογίας. Όχι το ΔΠΘ – Η επιστολή Πρύτανη

Ποιος είδε τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και δεν τον… φοβήθηκε, αφού με ύφος που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος θα αποφασίσει που θα στεγαστεί προσωρινά και μόνιμα η Σχολή Ψυχολογίας και όχι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, μετά την αυτοψία που έκαναν μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, που θα δώσει μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ και όχι μόνο τα χρήματα και τους Τεχνικούς Διευθυντές τους στα σημεία και τους χώρους που έχουν προταθεί στο Διδυμότειχο, έστειλε ως γνωστόν στις 8 Ιουνίου 2021 επιστολή στον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου.

Όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, σε αυτήν ξεκαθαρίζει ότι:

  1. Για την προσωρινή στέγαση των Σχολών Ψυχολογίας και Νοσηλευτικής, προτείνονται οι εγκαταστάσεις που στεγάζονται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο και το Παράρτημα Γενικού Λυκείου και βρίσκονται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα και το Ηρώον της πόλης
  2. Όσον αφορά την δημιουργία εγκαταστάσεων για την μόνιμη στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας, προτείνεται ο χώρος δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες, πλησίον του Τεχνικού Λυκείου, εκεί όπου είναι σήμερα και τα γραφεία Ένωσης και υπάρχουν διάφορα κοντέινερ όπου μένουν ρομά.

Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε μάλιστα και τους δημοτικούς συμβούλους. Με την επιστολή αυτή, το ΔΠΘ όντας συνεπές στην επικοινωνία του με την δημοτική αρχή, ενημέρωνε ποιος χώρος από τους προτεινόμενους προκρίθηκε για την κάθε χρήση (προσωρινή στέγαση, μελλοντική οριστική στέγαση, φοιτητικές εστίες, κ.λπ.). Όμως μυστήριο αποτελεί η “εξαφάνιση” αυτής της επιστολής από την δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου, αφού ποτέ δεν την παρέδωσε και στα χέρια των δημοτικών συμβούλων.


Μυστήριο, επίσης, αποτελεί η πλήρης αποσιώπηση αυτής της τόσο σημαντικής εξέλιξης για το μέλλον της πόλης, καθώς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε 5η έδρα στο Διδυμότειχο με το Τμήμα Ψυχολογίας, επισήμως αποδέχεται συγκεκριμένες προτάσεις του δήμου Διδυμοτείχου και δηλώνει έτοιμο να χρηματοδοτήσει τις όποιες μετατροπές και τροποποιήσεις χρειάζονται τα κτίρια αυτά.

Επιμένει για το 3ο Δημοτικό ο Χατζηγιάννογλου

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, επισκέφθηκε την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου και του Παραρτήματος Λυκείου και διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΕΚΕΙ προσωρινά η Σχολή Ψυχολογίας. Ο ίδιος είπε πως επιμένει στην χρησιμοποίηση του 3ου Δημοτικού, απόφαση που τόσο πολλές, έντονες και συνεχείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει. Όπως μάλιστα τόνισε με αλαζονικό ύφος: “Εγώ θα αποφασίσω που θα στεγαστεί προσωρινά η Ψυχολογία και όχι το Πανεπιστήμιο. Ο υφυπουργός κύριος Συρίγος δέχθηκε την λύση που προτείναμε, του άρεσε ως η καλύτερη και έτσι θα προχωρήσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα φυσικά είναι ποια στάση θα κρατήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το οποίο και θα πάρει την οριστική απόφαση αν λειτουργήσει από φέτος η Σχολή Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και έτσι γίνει πραγματικότητα η 5η έδρα. Ο δήμαρχος της πόλης δεν δείχνει διάθεση να συνεννοηθεί μαζί του και επιμένει στις δικές του(;) απόψεις, ενώ φαίνεται να διαφωνεί και με την επιλογή από το ΔΠΘ του για χώρου δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες ως μόνιμη στέγαση και να επιμένει για ανακατασκευή των αποθηκών της πρώην Ένωσης στον Σιδηροδρομικό σταθμό. Λύση της οποίας φανατικός υποστηρικτής είναι μάλιστα και ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, που φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις του κ.Χατζηγιάννογλου. Ο χρόνος όμως περνάει και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Οι αποφάσεις του ΔΠΘ για στέγαση (προσωρινή και μόνιμη) της Σχολής Ψυχολογίας

Άγνωστο επίσης είναι γιατί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δεν έδωσε στην δημοσιότητα τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΔΠΘ και μάλιστα ούτε έστειλε την επιστολή του Πρύτανη Αλέξανδρου Πολυχρονίδη ο ίδιος στους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί προχωράει σε τέτοιους χειρισμούς, που αντί να προκύψει “χρυσή τομή” με το Δημοκρίτειο, προκαλεί αντιθέσεις;