Προχωράει η επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου: Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εταιρειών

Προχωράει η επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου: Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εταιρειών

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη και η Κυβέρνηση, προχωρούν κανονικά στην επέκταση της έκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,7 στρέμματα που νοίκιασαν για 10 χρόνια (5+5) με 1.000 ανά στρέμμα και υλοποιούν χωρίς καμιά καθυστέρηση τους σχεδιασμούς τους.

Την στιγμή που ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης συνεχίζει τις ανούσιες δηλώσεις για… αγώνα ενάντια στις αποφάσεις αυτές και έχει καταφέρει με τους απαράδεκτους χειρισμούς του να “διαλύσει” κάθε μορφή αντίδρασης από οποιονδήποτε, είχαμε τις προηγούμενες ημέρες άλλες δυο αποφάσεις προς την υλοποίηση του έργου. Τις υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτική Πάτροκλος Γεωργιάδης και αφορούν:

  • Στις 9 Ιουνίου 2021, απόφαση για την συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής για τη διενέργεια του δημόσιου διαγωνισμού, για την ανάθεση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

  • Στις 11 Ιουνίου 2021, με άλλη απόφαση του κ.Γεωργιάδη, δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και τη μετάθεση της ημερομηνίας αποσφράγισης που ορίζεται στο άρθρο 18 της διακήρυξης του διαγωνισμού για το έργο: «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου» που διενεργείται μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. (Α/Α 181225) σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθμ. Α107/2021 απόφαση της Α.Ε.Π.Π., ως εξής:
    -Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής
    ορίζεται η 22/07/2021 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ.
    -Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των αιτήσεων συμμετοχής
    ορίζεται η 22/07/2021 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης από τις 11 Μαρτίου ακόμα… περιμένει να έρθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης για να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την αύξηση χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου. Όπως περίμενε από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 έως 29 Δεκεμβρίου 2020 που “έσκασε” η πρώτη απόφαση την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να έρθει ο Νότης Μηταράκης και μετά… έκλαιγε ότι τον κορόιδεψε.

Το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος μήνες τώρα με τους απαράδεκτους χειρισμούς και τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες, οδήγησε τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο, φροντίζοντας πάντα να… ευνουχίσει τις όποιες ουσιαστικές κινήσεις αντίδρασης και αγώνα και κυρίως “μπλοκαρίσματος” των αποφάσεων για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.