Μητσοτάκης: Οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο δεν είναι… επιτροπή υποδοχής και τουριστικό γραφείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο δεν είναι… επιτροπή υποδοχής και τουριστικό γραφείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πράγματα με το όνομα τους για όσα συμβαίνουν στον Έβρο, είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο France 24 και την δημοσιογράφο Αλεξία Κεφαλά.

Με αφορμή τις προσπάθειες ορισμένων ΜΚΟ σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και κάποιων πολιτικών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα παρόμοια, στο Ευρωκοινοβούλιο για επαναπροωθήσεις και τον τρόπο που γίνεται πλέον η φύλαξη των συνόρων, ο κ.Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος:

“Οι δυνάμεις της Συνοριοφυλακής μας, η αστυνομία μας στον Έβρο, το Λιμενικό μας Σώμα, δεν είναι μια επιτροπή υποδοχής. Δεν είναι τουριστικό γραφείο. Βρίσκονται εκεί για να υπερασπίζονται τα σύνορα μας”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ

Χαρέλας: Ακούσαμε με ικανοποίηση

τον Πρωθυπουργό και μας εκφράζει

Τις δηλώσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε:
“Να δίνεται η αξία που πρέπει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε. Είναι από τις λίγες στιγμές που ο πρωθυπουργός της Χώρας μας εκφράζει και λέει όσο πιο ευγενικά μπορεί αυτό που τόσα χρόνια προσπαθούμε να πούμε εμείς !!! Δεν είμαστε υπηρεσία υποδοχής, δεν είμαστε υπηρεσία σίτισης, ούτε τουριστικό γραφείο!!!!
Προστατεύουμε τα σύνορα μας στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Χώρα και πολεμάμε τα κυκλώματα των διακινητών.
Και όσο αυτό το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα μέσα που διαθέτουμε, κάποιοι εχθροί ( και από έξω αλλά και από μέσα) θα συνεχίσουν να μας υπονομεύουν με σκοπό να πείσουν την κοινή γνώμη για τους “κακούς” Συνοριοφύλακες και την “απάνθρωπη” αντιμετώπιση απέναντι στους “πρόσφυγες”.
Με ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό της χώρας μας να λέει αυτό που του έχουμε τονίσει στο παρελθόν. Δεν είμαστε τουριστικοί πράκτορες και προσωπικό υποδοχής. Κάνουμε ότι είναι εφικτό με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ασύμμετρες απειλές.
Αλλά δεν θα συμμετάσχουμε όμως και σε κινήματα του παρελθόντος ” Welcome to idomeni” !!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*