Ορεστιάδα: Πρόταση Τροποποίησης της ονομασίας της Σχολής Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΔΠΘ

Ορεστιάδα: Πρόταση Τροποποίησης της ονομασίας της Σχολής Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος του ΔΠΘ

Πρόταση για Τροποποίησης της Ονοματολογίας του τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών πόρων, έκανε η Ένωση Επαγγελματικών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφερείας.

Στην επιστολή που απέστειλε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφέρει συγκεκριμένα:

Κύριε Κουτρούμπα ,Κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας.

Κατ’ αρχάς  επιτρέψτε μας ως δραστηριοποιούμενοι επαγγελματίες του Β.Εβρου , της Ν. Ορεστιάδας ειδικότερα, αλλά και ως δημότες της ακριτικής πόλης  μας να σας ευχαριστήσουμε για τις σημαντικότατες υπηρεσίες που προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια στη Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην πόλη μας. Η ίδρυση αυτής της σχολής αποτέλεσε σημαντικότατο πολιτιστικό και αναπτυξιακό πυλώνα της πόλης μας , και ένα καίριο σημείο καμπής για το παρόν και το μέλλον της.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η δύσκολη οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν άφησε ανεπηρέαστα τα εισοδήματα των νοικοκυριών, εισοδήματα που μέρος τους προορίζεται για τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας.

Παράλληλα οι τροποποιήσεις στις υποδομές της ακαδημαϊκής κοινότητας στη χώρα μας που πραγματοποιούνται από τις κυβερνήσεις , δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις προοπτικές της βιωσιμότητας σχολών όπως η δική μας.

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας ότι οι τελευταίες αλλαγές σχετικά με την ελάχιστη βαθμολογία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια σε συνδυασμό με την πληθώρα πλέον ‘’ανταγωνιστικών’’ με τη δική μας σχολών ανά την Ελλάδα , καθιστούν αναγκαία την  προβολή των πλεονεκτημάτων της σχολής μας ώστε να παραμείνει ελκυστική στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών.

Προκειμένου να τονιστεί το σημαντικότατο πλεονέκτημα της παιδαγωγικής επάρκειας που προσφέρει το Τμήμα Δασολογίας διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων ,αλλά και της παροχής πιστοποίησης χειριστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ( τύπου ECDL) ,προτείνουμε την τροποποίηση του τίτλου του τμήματος ώστε να γίνεται ακόμα πιο άμεσα κατανοητή και αντιληπτή η  επιπλέον διαφορά και το πλεονέκτημα που προσφέρει το εν λόγω τμήμα στο μείζων θέμα της  εύκολης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η πρόταση μας εστιάζεται στον τίτλο : ‘’Τμήμα Δασολογίας Διαχείρισης περιβάλλοντος και Παιδαγωγικής Ν. Ορεστιάδας’’ . Προσβλέπουμε στο εγνωσμένο ακαδημαϊκό σας ρόλο , προκειμένου να γίνει επεξεργαστή  η πρόταση μας

Με εκτίμηση 

Για το ΔΣ της ΕΕΒΟΠ

Τσομπανίδης Χρήστος                                                            Καζακίδου Αγγελική

Πρόεδρος ΕΕΒΟΠ                                                                   Γεν.Γραμματέας