Σουφλί: Ζωντανή Αναμετάδοση απόψε στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, της Επίδειξης Μόδας του Οίκου DIOR

Σουφλί: Ζωντανή Αναμετάδοση απόψε στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, της Επίδειξης Μόδας του Οίκου DIOR

-Η εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας του φημισμένου γαλλικού οίκου μόδας στο Καλλιμάρμαρο, θα αναμεταδοθεί στις 21:00 για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν

Για τη συλλογή Cruise 2022 του Dior, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επέλεξε να εξερευνήσει/επισκεφθεί τρεις ελληνικές πόλεις: Άργος, Σουφλί και Καλαμάτα.

Εμπνευσμένη από τον πλούτο των μουσείων τους και τη λεπτή γνώση που συντηρούν, η καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών Dior θέλησε, με αφορμή αυτή την επίδειξη Dior, να συνομιλήσει με τοπικούς τεχνίτες και ατελιέ, τιμώντας πανηγυρικά τις πολύτιμες τεχνικές τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναρπαστικών ταξιδιών, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι συνάντησε τον Άρη Τζερνοβάκη, ράφτη και κεντητή. Η επίσκεψη στο εργαστήρι του κοντά στο Άργος, στην περιοχή της Πελοποννήσου, ήταν καθοριστική για την καλλιτεχνική διευθύντρια, η οποία του ανέθεσε να κεντήσει ένα σακάκι και μια σάκα Dior χρησιμοποιώντας τη μοναδική μέθοδο με την οποία στολίζει, δίνοντάς τους συγχρόνως σχήμα, φορέματα και αξεσουάρ.

Άλλη συναρπαστική σύνδεση με πολιτιστικούς χώρους: τα εργοστάσια μεταξιού στο Σουφλί, και ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη του μεταξιού στην ίδια πόλη – πατρογονικό επίκεντρο της παραγωγής μεταξιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – όπου διαιωνίζεται η παραδοσιακή τεχνική της ύφανσης του μεταξιού με αργαλειό ζακάρ. Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι θέλησε να αναδείξει αυτή την πανάρχαια γνώση στη συλλογή Dior Cruise 2022, κυρίως μέσα από την επανερμηνεία των εμβληματικών μοτίβων του οίκου, όπως είναι οι ρίγες και το πιε ντε πουλ.

Τέλος, στην Καλαμάτα, στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφθηκε τη συλλογή παραδοσιακών ελληνικών ενδυμασιών « Βικτωρία Γ. Καρέλια », τιμώντας πανηγυρικά αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά την οποία και θέλει να μεταδώσει στις νεότερες γενιές μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών που έφεραν στη ζωή αυτή τη συλλογή Cruise.

Με αφορμή τις παραπάνω επισκέψεις ο Οίκος ChristianDior διοργανώνει livestreaming του show σε κεντρικά σημεία για τους κατοίκους του Άργους της Καλαμάτας και του Σουφλίου.

Ο Δήμος Σουφλίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί  το Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε και να παρακολουθήσει το υπερθέαμα που θα παρουσιάσει ο Οίκος Dior.

Κατά τη διάρκεια της Αναμετάδοσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προστάζουν οι υγειονομικές συνθήκες της εποχής λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*