Ορεστιάδα: Έγκριση για επιπλέον 30 στρ. εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά, εξασφάλισε η εταιρεία των κατοίκων

Ορεστιάδα: Έγκριση για επιπλέον 30 στρ. εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά, εξασφάλισε η εταιρεία των κατοίκων

Έγκριση για επιπλέον 30 στρέμματα εξόρυξης ζεόλιθου, αυτή την φορά στην περιοχή «Σκάλες- Το Ρέμα», εξασφάλισε η εταιρεία των κατοίκων “Ο Λιθοξόος”.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 14 Ιουνίου 2021 και υπογράφει ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Εγκρίνεται η συνημμένη και ταυτάριθμη της Απόφασής μας αυτής Τεχνική Μελέτη Εκμετάλλευσης, του λατομείου βιομηχανικού ορυκτού (Ζεολίθου) της εκμεταλλεύτριας εταιρείας„ ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ Α.Β.Ε.Ε., «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ»“ σε δημόσια έκταση 30.148,03 m2, στη θέση «Σκάλες- Το Ρέμα» της Τ.Κ. Πετρωτών της Δ.Ε. Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας της Π.Ε. Έβρου καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις των διατάξεων του ν. 4512/2018 και του ΚΜΛΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΖΕΟΛΙΘΟ ΠΕΤΡΩΤΩΝ

Να θυμίσουμε, ότι τον περασμένο Απρίλιο, η ίδια Διεύθυνση του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος, έδωσε έγκριση της τεχνικής μελέτης για την λειτουργία του λατομείου, σε ιδιωτική έκταση 29.131,37 τ.μ., στη θέση «Παλιοκλήσι» της Τ.Κ. Πετρωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πετρωτά: Ξεκινάει η εξόρυξη του ζεόλιθου από την εταιρεία των κατοίκων – Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη λατομείου