Διδυμότειχο: Σε κατάσταση αμόκ ο 28χρονος που σκότωσε τον ηλικιωμένο, επιτίθονταν σε όλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση αμόκ ο 28χρονος που σκότωσε τον ηλικιωμένο, επιτίθονταν σε όλους (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονισμένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι όχι μόνο στο Ελαφοχώρι αλλά και τα γύρω χωριά και όλη την περιοχή του Διδυμοτείχου, από τον θάνατο ηλικιωμένου το βράδυ της Τετάρτης σε καφενείο, μετά από χτύπημα το οποίο δέχθηκε από 28χρονο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και όχι μόνο.

Δε μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν, πως από την μια στιγμή στην άλλη πως εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του τόσο άδικα ο 76χρονος κάτοικος του διπλανού χωριού Ευγενικό. Το θύμα ήταν συνταξιούχος και επέστρεψε τα τελευταία χρόνια από την Γερμανία, όπου δούλεψε σκληρά επί πολλά χρόνια ως μετανάστης. Σύχναζε στο καφενείο του Ελαφοχωρίου και όλοι λένε πως ήταν πολύ ήρεμος και καλοκάγαθος άνθρωπος, που χωρίς να φταίει σε τίποτα έχασε την ζωή του.

Από το επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε το Evros-news.gr, τα γεγονότα το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ως εξής: Ο 28χρονος δράστης, κάτοικος του διπλανού χωριού Δάφνη, που σχεδόν είναι ενωμένο με το Ελαφοχώρι, ένας από τους αρκετούς Έλληνες μουσουλμάνους που μένουν στο χωριό αυτό, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ενοχλήθηκε από μια κουβέντα ενός 69χρονου θαμώνα από το χωριό Λάδη, η οποία θεώρησε ότι τον έθιξε, σηκώθηκε εξαγριωμένος και του επιτέθηκε. Άρχισε να τον χτυπάει, τον έριξε κάτω μέσα στον επαρχιακό δρόμο Διδυμοτείχου-Λάδης που περνάει ακριβώς μπροστά από το καφενείο και συνέχισε να τον χτυπάει.

Οι υπόλοιποι, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους πελάτες του καφενείου, άρχισαν να του φωνάζουν να σταματήσει γιατί θα τον σκοτώσει, αφού λόγω ηλικίας αλλά και επειδή ο 28χρονος ήταν γεροδεμένος, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Τότε ο δράστης επιτέθηκε και σε αυτούς και όταν προσπάθησαν να προστατευθούν μπαίνοντας μέσα στο καφενείο, ο άτυχος 76χρονος που επίσης προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, βρέθηκε μπροστά του και τον χτύπησε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χάσει την ζωή του. Μάλιστα ο 28χρονος σε κατάσταση αμόκ έσπασε την τζαμαρία της πόρτας του καφενείου προσπαθώντας να επιτεθεί και στους άλλους θαμώνες, ενώ κυνήγησε για πολλά μέτρα έναν ακόμα που του φώναζε να σταματήσει όσα έκανε.

Ο θάνατος του άτυχου 76χρονου διαπιστώθηκε κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου επίσης διακομίσθηκε και ο 69χρονος που δέχθηκε πρώτος τα χτυπήματα του δράστη. Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έδειξε ότι υπήρξε αιμάτωμα στο κεφάλι του θύματος από τα χτυπήματα και πρόκειται για ανθρωποκτονία. Αυτή είναι και η κύρια κατηγορία με την οποία θα απολογηθεί αύριο Σάββατο στην Εισαγγελία Ορεστιάδας ο 28χρονος, που συνελήφθη ώρες αργότερα στο σπίτι του από τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τους αναστατωμένους κατοίκους του Ελαφοχωρίου.