Διδυμότειχο: Τα προβλήματα κεντρικού και βόρειου Έβρου, κυριάρχησαν στη συνάντηση Καλαφάτη-Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Τα προβλήματα κεντρικού και βόρειου Έβρου, κυριάρχησαν στη συνάντηση Καλαφάτη-Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές του κεντρικού και βορείου Έβρου κυρίως και ο τρόπος που θα μπορέσει να αντιστραφεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που μειώνει συνεχώς τον πληθυσμό τους, κυριάρχησαν στην χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό.

Ο κ.Καλαφάτης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο κ.Δαμασκηνό, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην περιοχή μας. Στη συζήτηση που είχαν παρέστη και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης επεσήμανε ότι γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και θα προσπαθήσει με τις δυνατότητες που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος, να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για το έργο που επιτελεί σε κεντρικό και βόρειο κομμάτι του νομού Έβρου όπου είναι οι αρμοδιότητες του και άκουσε με προσοχή την ανάλυση που του έκανε για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων. Ιδιαίτερα όμως τις επισημάνσεις του για το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και την αναγκαιότητα παρεμβάσεων από την κεντρική Πολιτεία για να δοθούν λύσεις και προοπτική.

Μετά την εικόνα της Παναγίας που έκανε δώρο ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός στον Σταύρο Καλαφάτη, ακολούθησαν δηλώσεις τους.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Αναστάσιο Αλεξιάδη, επισκέφθηκε τα ακριτικά φυλάκια στις Καστανιές και επέστρεψε στο Διδυμότειχο όπου του παρατέθηκε γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών, πριν αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στην περιοχή.