Διδυμότειχο: Αύριο Πέμπτη έρχεται πάλι ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος, για την Σχολή Ψυχολογίας

Διδυμότειχο: Αύριο Πέμπτη έρχεται πάλι ο υφυπουργός Παιδείας Α.Συρίγος, για την Σχολή Ψυχολογίας

Αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου έρχεται εκ νέου στο Διδυμότειχο ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή” στο θέμα ίδρυσης 5ης έδρας και λειτουργίας από το φετινό ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, της Σχολής Ψυχολογίας.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο οποίος ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις του συγκεκριμένου εξαιρετικά σοβαρού θέματος. Αναφέρθηκε στην ανταλλαγή των επιστολών με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα του Πρύτανη Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, αρμοδιότητα του οποίου είναι η ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας. Μάλιστα επεσήμανε ότι οι επιστολές έχουν περιέλθει σε γνώση του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ Άγγελου Συρίγου.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι έλαβε νέα επιστολή από το Δ.Π.Θ, η οποία όμως απευθύνεται στην ίδια την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιώντας την και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σε αυτή, η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Παμεπιστημίου επαναλαμβάνει όσα ήδη έχει αποφασίσει την περασμένη Πέμπτη, ότι δηλαδή είναι αδιαπραγμάτευτες οι ακαδημαϊκές προδιαγραφές για τη λειτουργία της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, οι οποίες με τις υπάρχουσες προτάσεις του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου για προσωρινή εγκατάσταση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και αργότερα μόνιμα στις αποθήκες της ΕΑΣ, δεν πληρούνται. Γι’ αυτό και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του Τμήματος σε άλλη πόλη, όπως για παράδειγμα η Αλεξανδρούπολη.

Ο κ.Χατζηγιάννογλου τόνισε πως δεν ισχύει ότι οι χώροι που προτείνει το ΔΠΘ για προσωρινή και μόνιμη στέγαση, είναι δικές του υποδείξεις. Είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου: “Δεν υπέδειξα εγώ το Παράρτημα του λυκείου και 1ο Γυμνάσιο. Δεν υπέδειξα εγώ το πρώην σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ επί της οδού Βενιζέλου για φοιτητική λέσχη. Δεν με πειράζει αν το ΔΠΘ έρθει αύριο και αρχίσει να χτίζει το οποιοδήποτε κτήριο. Αυτό είναι το λογικό και το περιμένουμε τόσα χρόνια”.
Από όλα αυτά γίνεται ξεκάθαρα κατανοητό, ότι ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου επιμένει εμμονικά, άγνωστο για ποιον λόγο στις απόψεις του και την κάθετη διαφωνία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που θα ιδρύσει την 5η έδρα με την λειτουργία της Σχολής Ψυχολογίας, για τους χώρους προσωρινής και μόνιμης στέγασης του. Κι αυτό φυσικά εμπεριέχει το τεράστιο κίνδυνο να “ναυαγήσει” η λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας, γιατί μπορεί να επικαλείται συμφωνία με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, αλλά ξεχνάει προφανώς ότι τα Πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο και αυτά αποφασίζουν τι θα γίνει με τις Σχολές τους.