Ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μπακαλούδης, ορκίστηκε χθες Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μπακαλούδης, ορκίστηκε χθες Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ένας συντοπίτης μας, ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μπακαλούδης, ορκίστηκε χθες Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), συνεχίζοντας την πετυχημένη και αξιέπαινη επαγγελματική του ανέλιξη.

Ο κ.Μπακαλούδης, Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Άγριας Πανίδας» στο Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ, εκλέχθηκε Καθηγητής πριν λίγους μήνες και τώρα ορκίστηκε και από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα διδάσκει πλέον με τη νέα του ιδιότητα. Μάλιστα ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής του:

Όταν ξεκινούσα ως φοιτητής στο ΑΠΘ, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σήμερα θα ορκιζόμουν Καθηγητής στο ίδιο ίδρυμα. Αυτή η στιγμή αποτελεί σημαντικό σταθμό στην πορεία μου, και ενδυναμώνει τη θέληση για συνέχιση κι επίτευξη νέων ερευνητικών στόχων. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο Δημήτρης Μπακαλούδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουφλί, όπου και τελείωσε το Λύκειο το 1986.  Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Reading, England στη Μεγάλη Βρετανία. Έκανε μετεκπαίδευση στο Ινστιτούτο Ορνιθολογίας της Ελβετίας (Swiss Ornithological Institute) σε θέματα προστασίας της ορνιθοπανίδας. Όλα αυτά μάλιστα με υποτροφίες.

Εργάστηκε ως δασολόγος στο Δασαρχείο Σουφλίου και στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς) και Καθηγητής Εφαρμογών με γνωστικό αντικείμενο « Βιολογία Άγριας Ζωής–Εκτροφεία Θηραμάτων» στο Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Από το 2013 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Α.Π.Θ και πλέον είναι Καθηγητής στο ίδιο ΑΕΙ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*