Επίθεση Αρχιμανδρίτη με βιτριόλι: Ήταν στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, αλλά δεν κινδύνεψε

Επίθεση Αρχιμανδρίτη με βιτριόλι: Ήταν στη Μονή Πετράκη ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, αλλά δεν κινδύνεψε

«Είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές και συγκλονιστικό αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός

Σοκ έχει προκαλέσει από χθες στην κοινή γνώμη η επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, του 37χρονου Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Κόμβου της Μητρόπολης Βεροίας.

Ο συγκεκριμένος ιερωμένος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε καθαίρεση για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαίνης και είχε απειλήσει τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων είναι και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, όταν είχε αποφασίσει την καθαίρεσή του. Τους είχε πει σύμφωνα με πληροφορίες: «θα δείτε τι θα πάθετε» και αμέσως μετά άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής. Έτσι δικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό και κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει. Τρεις Μητροπολίτες και ο γραμματέας του δικαστηρίου νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ άλλοι τέσσερις με ελαφρότερα εγκαύματα έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στην Μονή Πετράκη την στιγμή του συγκεκριμένου συμβάντος βρισκόταν και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, αλλά δεν κινδύνεψε επειδή είναι μέλος του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου και όχι του Δευτεροβάθμιου όπου σημειώθηκαν οι συγκλονιστικές εξελίξεις. Έτσι ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός ήταν σε άλλο χώρο της Μονής Πετράκη και δεν κινδύνεψε, αλλά είναι και αυτός σοκαρισμένος με όσα συνέβησαν.

«Είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές και

συγκλονιστικό αυτό που συνέβη»

«Είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές και συγκλονιστικό αυτό που συνέβη» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, «είναι κάτι που αποδοκιμάζει όλος ο Ιερός κλήρος, αρχές και λαός. Αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών μας, που δυστυχώς δεν εξαιρούν ούτε την Εκκλησία.
Εκφράζω την λύπη μου για την κατάντια ενός κληρικού ευχόμενος να μην ξανασυμβούν τέτοιες συμπεριφορές.
Τέλος ο κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε όλους για τον ενδιαφέρον αλλά και τις προσευχές τους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Συρίγου

Μαζί του επικοινώνησε μάλιστα τηλεφωνικά σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος που επισκέφθηκε το Διδυμότειχο για το θέμα της Σχολής Ψυχολογίας, μια και οι δυο τους έχει καλές προσωπικές σχέσεις. Δεν γνώριζε ότι ήταν στην Αθήνα και πολύ κοντά στο συγκεκριμένο γεγονός και όπως είπε ο κ.Συρίγος στους δημοσιογράφους κατά τις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ήταν συγκλονισμένος με όσα διαδραματίστηκαν και τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι 7 Μητροπολίτες αλλά και οι υπόλοιποι που δέχθηκαν το βιτριόλι του Αρχιμανδρίτη.

Όσον αφορά την υπόθεση, ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος είχε αποφασίσει, λένε οι αστυνομικοί, να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Αγόρασε δύο μπουκάλια βιτριόλι από το ίντερνετ και όταν λίγο μετά τις επτά ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ. «Με κυρίευσε η οργή. Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ξαφνικά, έβγαλε από τη τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια με κόκκινο υγρό και άρχισε να ραντίζει προς την έδρα φωνάζοντας «Δεν σας μίλησε ο Βεροίας ε; Δεν σας μίλησε ο Βεροίας;». Ο χώρος πλημμύρισε αίμα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Δεν ήταν μπουκαλάκια. Ήταν μεγάλα δίλιτρα μπουκάλια. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό…».

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.
Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία.