Διδυμότειχο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε δυο καφέ – Καταγγελία από άλλο επιχειρηματία;

Διδυμότειχο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε δυο καφέ – Καταγγελία από άλλο επιχειρηματία;

Όλα τα είχε το Διδυμότειχο, οι “καρφωτές” από επιχειρηματίες σε άλλα καταστήματα εστίασης του έλειπαν να… δέσει το γλυκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τα δυο καταστήματα καφέ στα οποία επιβλήθηκε “καμπάνα” 5.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού δεν ήταν της Ορεστιάδας όπως γράψαμε, επειδή αυτή ήταν η επίσημη πληροφόρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά βρίσκονται στο Διδυμότειχο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Άλλωστε εκτός του βαρύτατου χρηματικού προστίμου επιβλήθηκε και αναστολή λειτουργίας, γι’ αυτό και ο κόσμος τα βλέπει κλειστά.

Απλά, επειδή βρίσκονται στον χώρο ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δόθηκε η πληροφορία ότι είναι στην πόλη αυτή. Να θυμίσουμε ότι σε έλεγχο για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού το Σάββατο 19 Ιουνίου, βρέθηκαν τα δυο συγκεκριμένα καφέ να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες.

Στο Διδυμότειχο μάλιστα είναι έντονη η φημολογία, ότι η υπόθεση ήταν “καρφωτή” και πω οι έλεγχοι στα συγκεκριμένα καταστήματα έγιναν από την αστυνομία μετά από καταγγελία άλλου επιχειρηματία επίσης της εστίασης, το όνομα μάλιστα του οποίου κυκλοφόρησε έντονα από στόμα σε στόμα. Δυστυχώς, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος επλήγη βάναυσα από το 6άμηνο lockdown, αντί οι καταστηματάρχες του να είναι ενωμένοι και να διεκδικούν από την τοπική και κεντρική εξουσία στήριξη, κάποιοι επιλέγουν φαίνεται να… αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους, στη λογική να… ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα. Φαίνεται ότι στο Διδυμότειχο το… βαρέλι δεν έχει πάτο και αυτό δεν αφορά μόνο του θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και τον χειρισμό διαφόρων σοβαρών θεμάτων (π.Χ.Σχολή Ψυχολογίας) αλλά και τους πολίτες και τον τρόπο συμπεριφοράς και αντίληψης των καταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: “Καμπάνα” 5.000 ευρώ σε δυο καταστηματάρχες της πόλης, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε επίσης, η παρουσία κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη (όπως και στη Ορεστιάδα) τις τελευταίες ημέρες. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι της εστίασης μετά από πολύμηνο κλείσιμο να… σηκώσουν κάπου κεφάλι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θεώρησαν σκόπιμο να αρχίσουν τους ελέγχους. Αλλά όταν έχεις την σιγουριά του δημοσίου και μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει έχεις σίγουρο τον μισθουλάκο σίγουρο, πως να σκεφθείς τα ζόρια του εκάστοτε επιχειρηματία που δίνει δουλειά σε κόσμο, πληρώνει φόρους και εισφορές. Βγαίνεις παγανιά και όποιον πάρει  ο… έλεγχος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*