Διδυμότειχο: Διαμαρτύρονται γιατί τους έκοψαν το νερό εν μέσω καύσωνα με εντολή δημάρχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Διαμαρτύρονται γιατί τους έκοψαν το νερό εν μέσω καύσωνα με εντολή δημάρχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών του Διδυμοτείχου προκάλεσε η ενέργεια της ΔΕΥΑΔ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου), να τους κόψει το νερό λόγω χρεών εν μέσω καύσωνα.

Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Παναγιώτης Μόσχου, δημοσίευσε δυο ΒΙΝΤΕΟ στο Tik Tok και στη συνέχεια στην σελίδα του στο facebook, όπου διαμαρτύρεται έντονα προς τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, ο οποίος είναι παράλληλα και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, για την εντολή που έδωσε στους υπαλλήλους της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης, να προβούν σε ενέργειες διακοπής της ύδρευσης στον ίδιο και σε άλλους συμπολίτες του. Κι όλα αυτά ενώ το θερμόμετρο να έχει… χτυπήσει κόκκινο και τον καύσωνα να επικρατεί επί μέρες. Έμειναν χωρίς νερό και μάλιστα ο συγκεκριμένος κάτοικος τονίζει πως έχει την άρρωστη μητέρα του και το νερό είναι υπερπολύτιμο για αυτήν και όλη την οικογένεια της σε τέτοιες συνθήκες.

Ο αγανακτισμένος πολίτης του Διδυμοτείχου, που μένει στην περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στον Ερυθροπόταμο, παραδέχεται με πολύ ειλικρίνεια ότι χρωστάει, αλλά όπως πολύ σωστά επισημαίνει, δεν είναι ο μοναδικός στην πόλη που έχει οφειλές στην ΔΕΥΑΔ. Το ίδιο ισχύει για εκατοντάδες ακόμα, αλλά σε εκείνους δεν κόβεται το νερό. Μάλιστα απευθύνεται προσωπικά στον κ.Χατζηγιάννογλου και του υπενθυμίζει ότι οι προκάτοχοι του Παρασκευάς Πατσουρίδης και Χρήστος Τοκαμάνης, δεν έδειξαν τέτοιο ανάλγητο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η ΔΕΥΑΔ προχώρησε στο κόψιμο της παροχής του νερού σε πολίτες, λόγω των μεγάλων οφειλών που είχαν και αφού προηγουμένως τους ειδοποίησε επανειλημμένα και τους ζήτησε να κάνουν διακανονισμούς για την ρύθμιση των οφειλών τους, προκειμένου να αρχίσουν σιγά-σιγά να τους εξοφλούν τους απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν. Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή ύδρευσης στους κακοπληρωτές, αλλά όταν αυτό γίνεται σε συνθήκες καύσωνα, είναι φυσικό να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις.