Ορεστιάδα: Έβαλαν φωτιά σε άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στο Ορμένιο και προκλήθηκε πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Έβαλαν φωτιά σε άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στο Ορμένιο και προκλήθηκε πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διπλό το κακό χθες στο Ορμένιο, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά για να κάψουν άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που έκαψε 4 στρέμματα από διπλανό χωράφι με σιτηρά.

Μάλιστα οι κάτοικοι που αντιλήφθηκαν τις φλόγες τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική και ευτυχώς αυτή έφτασε γρήγορα από τα Δίκαια, που κατάφερε και έσβησε την φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και γίνει ανεξέλεκτη προκαλώντας μεγαλύτερες ζημιές σε καλλιέργειες.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό, προκύπτουν όμως ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για τον τρόπο διαχείρισης των άδειων συσκευασιών επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Γιατί αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο Ορμένιο, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα χωριά του δήμου Ορεστιάδας και συνολικά του νομού Έβρου. Δυστυχώς η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και ερωτήσεις και ανάδειξη του θέματος από την αντιπολίτευση (η Μαρία Γκουγκουσκίδου πρόσφατα πάλι το έθεσε), δεν έχει φροντίσει να συνεργαστεί με εταιρεία που ειδικεύεται στην περισυλλογή και διαχείριση τέτοιων συσκευασιών. Κάτι που κάνουν αρκετοί δήμοι.

Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, είναι είτε αυτά να πετιούνται ανεξέλεγκτα από του αγρότες που τα χρησιμοποιούν μολύνοντας το περιβάλλον, με ότι σοβαρό αυτό συνεπάγεται, είτε… θάβοντας τα κάτι επίσης επικίνδυνο, είτε  καίγοντας τα και παράγοντας επικίνδυνα τοξικά αέρια.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*