Σουφλί: Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του δρόμου 21 χιλιομέτρων Μικρό Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του δρόμου 21 χιλιομέτρων Μικρό Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εντατικό ρυθμό προχωρούν τα έργα και ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του δρόμου μήκους 21 χιλιομέτρων, που συνδέει Μικρό Δέρειο-Ρούσσα-Γονικό και γίνεται σχεδόν… ολοκαίνουργιος σε όλο το μήκος του.

Οι δυο εταιρείες που έχουν αναλάβει τα τμήματα του συγκεκριμένου έργου, αρχικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί πολλούς μήνες πριν αν δεν υπήρχαν οι γνωστές, συνεχόμενες προσφυγές του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού προσωπικά και στελεχών της παράταξης του, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν όλες, προχωρούν στην ολοκλήρωση του έργου. Δείτε ένα μικρό τμήμα του μεταξύ Μικρού Δερείου-Μεγάλου Δερείου, από επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr.

Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος επαρχιακός δρόμος που συνδέει τα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από την θεομηνία της 6ης Απριλίου 2020. Γενικότερα όμως βρισκόταν επί πολλά χρόνια σε άσχημη κατάσταση και παρά τις συνεχείς και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Η μόνιμη επωδός και δικαιολογία του τέως δημάρχου κ.Πουλιλιού, ήταν ότι ο δρόμος αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε.

Με αφορμή όμως τις καταστροφές, η δημοτική αρχή του Παναγιώτ Καλακίκου κινήθηκε μεθοδικά, γρήγορα και προγραμματισμένα, εξασφάλισε πέρυσι τον Μάιο 4,3 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των 21 χιλιομέτρων, βγάζοντας από την… απομόνωση όλα αυτά τα χωριά και τους κατοίκους τους. Κι αυτό όπως είπαμε θα μπορούσε να είχε γίνει και πολύ νωρίτερα, αν κάποιοι που χρόνια αδιαφορούσαν, δεν έβαζαν εμπόδια με προσφυγές.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*